ΕΚΠΟΜΠΕΣ 
 
Α΄ ΚΥΚΛΟΣ | Άνοιξη-Καλοκαίρι 2014

#1.
24.04.14
Πολιτική, Προπαγάνδα, Εξαρτημένα Αντανακλαστικά. Βανς Πάκαρντ: πώς δουλεύει η προπαγάνδα. Παβλόφ και η κατά Φρόιντ πατρική φιγούρα. Τι παθαίνεις όταν ψάχνεις το λυσάρι πριν καταλάβεις το πρόβλημα. Συνταγές χειραγώγησης των πληθυσμών για να περνούν μεταρρυθμιστικά μέτρα: υπογραφή ΟΟΣΑ.

#2
08.05.14
Σοφιστική και κυριαρχίαΣυμβουλές του Σοπενχάουερ: πώς να έχεις δίκιο ακόμα κι όταν έχεις άδικο.Συγκεκριμένα παραδείγματα και τεχνικές. Η ξύλινη γλώσσα του νεοφιλελευθερισμού. Ναι, αλλά για να επιβληθεί χρειάζεται να έχει καταλάβει το βήμα αποκλείοντας κάθε αντίλογο. Πώς σκάρωσαν ένα σκληρά καταδυναστευτικό κριτήριο. 

#3
22.05.14
Συλλεκτική εκπομπή-θρύλος! Την πήρε ο άνεμος. Όποιος την άκουσε, την άκουσε! Κρίμα. 

#4 
05.06.14
Οι Τεχνικοί της εξουσίας. Από τον ζημιάρη Μακναμάρα, λέγε με Βιετνάμ και Παγκόσμια τράπεζα, στον λατρεμένο των εξουσιαστών μακαρίτη Χόμπς, που το όνομά του αναφέρεται πρώτη φορά στην ιστορία με την υπόκρουση των Pussy Galore, υπό το γρονθοκόπημα της Άννας Άρεντ, συν ένα φοβερό τεστ για το τέλος. Aναλαμβάνουμε να επαναφέρουμε την καλοκαιρία!

#5
18.06.14
Οικονομία και εξαγρίωση. Ο ωφελιμισμός είναι μηδενισμός. Ξεκάθαρες απαντήσεις.

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ | Χειμώνας 2014 - Καλοκαίρι 2015

#6 
09.12.14
Κρίση και δούλεμα. Όσο βαθαίνει η πρώτη, τόσο φουντώνει το δεύτερο. Πώς οργανώνεται, πώς το αντιμετωπίζουμε, τι απαντάμε. Σε τι διαφέρει το δούλεμα από το ψέμα. Το δούλεμα και η εποχή στην οποία εξοστρακίζεται η ίδια η έννοια της αλήθειας. Πλαστότητα και παραχάραξη: το πρόβλημα δεν είναι αν μοιάζει στο γνήσιο αλλά η ίδια η προσποίηση. Γρίφοι για τη ζωή, ντρίπλες, παραπλανήσεις, δύσβατα μονοπάτια, απορίες. Ξαναφέρνουμε τον Keith Moon στο δωμάτιο!

#7
23.12.2014
Επιθυμία, μίμηση και αλλοτρίωση. Μια εορταστική δίαιτα για το υπέρβαρο εγώ. Εγγυημένα αποτελέσματα με Ζιράρ και Ντοστογιέφσκι. Επιθυμία και τρίγωνα. Το ρομαντικό ψεύδος και η τυραννία της πρωτοτυπίας για την πρωτοτυπία. Υπάρχει η αλήθεια; Προθέρμανση με δυο λόγια για τον Φουκώ. Είναι το ίδιο υποτάσσομαι σε μια τυραννική επιταγή και ακολουθώ οικειοθελώς ένα κοινωνικό κανόνα; Το τέλος της αστικής τάξης.

#8
13.01.2015
Γιατί ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν τι είναι αλλοτρίωση. Η μάχη των λέξεων. Λωτρεαμόν και ... ντετουρνεμάν. Γλώσσα, κυριαρχία, αντίσταση. Ο Πωλ Λαφάργκ για η γλώσσα. Ηλεκτρονική δημοκρατία και υποκείμενο-φάντασμα. Ντεμπόρ και Γιάπε. Καταλαβαίνεις τους καταστασιακούς χωρίς τον Κίρκεγκωρ; Όχι δα! Αλλοτρίωση: προϋποθέτει την ύπαρξη κάποιου υγιούς υποκειμένου, ή είναι ξεστράτισμα σε μια πορεία; Η ζωή σαν δρόμος προς την ελευθερία και η ελευθερία ως μετοχή στην ελευθερία της Πόλεως.

#9
27.01.2015
ΜεταΖοβιετικές δυναμικές. Ριζικές απαντήσεις στη συλλογική ενοχοποίηση. Η κοινωνία δεν είναι άθροισμα ατόμων. Φιλοσοφία, θεωρία, πρακτική. Δεν μπορείς το ένα χωρίς το άλλο! Τι είναι και πού στηρίζεται μια δίκαιη κοινωνία. Οι τρεις παράμετροι στην έρευνα για το δίκαιο του νόμου: για ποιο σκοπό; ποιος; με τι διαδικασία;  Μπορεί να συζητηθεί το δίκαιο πετώντας την έννοια της αλήθειας; Γιατί έχει δίκιο ο Όργουελ και άδικο ο Ρόουλς, ο Ρόρτυ κι ο Χάμπερμας;

#10
10.02.2015
Φόβος. Κολλύριο στη τσίμπλα. Για τα μπάζα και τα δηλητήρια. Τσαλαβούτες στα ποτάμια με γαλαριακό χαβαλέ σε φατούρο δίεση για φιλόσοφους-ψυχαναλυτές και διαφημιστές-ποιητές. Και πάνω στην πλάκα, μια καλή ματιά στη μεσαιωνική κριτική σκέψη. Εντάξει Καντ, δεν σε είπαμε και καμπούρη.  Ποίηση από την Ίγγα Κρέστενσεν. Άπαιχτη μουσική! Κι ύστερα, Αλήθεια και Δημοκρατία μέρος δεύτερο: πως ο φιλελεύθερος είρωνας Ρίτσαρντ Ρόρτυ, το υποκείμενο της ουτοπίας του Αμερικάνου νεοπραγματιστή, καταλήγει να μείνει μόνος, βυθισμένος στη χλιαρή λάσπη του πολιτικά ορθού ολοκληρωτισμού. Αφήσαμε απ' έξω τους φίλους από τα παλιά για τη συνέχεια, που προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστική! 

#11
24.02.2015
Μια εκπομπή για την πτώση και άλλες αισιόδοξες ιστορίες. Το δύσκολο πέρασμα απ' το ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας. Τρικυμίες, ρουφήχτρες και δίνες. Η πτώση του Αστού και το Μηχανικό Τέρας. Τεχνοφασισμός και νεοφιλελευθερισμός, δυο καλοί φίλοι από τα παλιά. Θουκυδίδης. Προοπτικές του ανθρώπινου σε ώρες θηριωδίας. Επιστολές από έναν αυτόπτη μάρτυρα. Πώς παίρνονται οι αποφάσεις σε μια δημοκρατική κοινωνία. Συνέχεια με την αλήθεια. Με καλεσμένο τον φίλο και συμπαίκτη Βασίλη Αναμνήσεις-ενός-Περιπλανώμενου Ηλιακόπουλο.

#12
10.03.2015  
Σημειώσεις που βρέθηκαν σ' ένα τραίνο: Το χορτασμένο λιοντάρι και  το χωνεμένο κατσίκι. Ο Χότζας και η φύση. Νόμος και ηθική, πολιτική και δίκαιο. Όταν σου λένε "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού", μη μασάς: ρώτησέ τους τι θα πει εφικτό. Οι κοινές ιδέες στις οποίες στηρίζονται οι ιστορικοί απόγονοι των Αυλικών: αναλυτικός κατάλογος. Καλά, δεν σφάξανε! Με πόσους τρόπους μπορείς να παίξεις στη ρουλέτα παρελθόν-παρόν-μέλλον, τι βγαίνει κάθε φορά και τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ευρωπαϊκή τριλεκτική. Και προσοχή: ο δρ Strangelove δεν βγήκε στη σύνταξη! Μια εκπομπή που ξεχορταριάζει το ευρωπαϊκό μονοπάτι και στήνει ξόβεργες για την κοινοτοπία και το μηδενισμό της.

#13
23.03.2015
Το Δυσαγγέλιο της Ιδιοτέλειας. Περιπλάνηση στον όμορφο κόσμο. Μυστικά και αλήθειες. Αποσπάσματα από την ερωτική αλληλογραφία Κεφαλαίου-Εξουσίας. Απομακρύνετε τα παιδιά και τις ευπαθείς ομάδες. Ξανά στα θρανία: γιατί δεν μπορώ να καταλάβω την τριλεκτική; Δεν μπορείς βρε, ή δεν θέλεις; Ποίηση που βρέθηκε σ’ ένα θρανίο. Ώρα για σπορ. Ένα παλιό άθλημα στην επικαιρότητα. Σκυταλοδρομία μετ’ εμποδίων. Η πολιτική ως τρίαθλον ελευθερίας. Όπως πάντα: συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Τι να κάνουμε; Ένα βήμα μπρος και δυο βήματα ακόμα πιο μπρος. Και φυ-σι-κά μουσική από τα βάθη του Είναι πριν το λερώσει ο Χάιντεγγερ! 


#14
07.04.2015
Μουσική και Μανιφέστα. Η εντελώς μουσική εκπομπή μας! Άνοιξη και το αίσθημα του ιλίγγου στον λαβύρινθο του πραγματικού είναι εδώ. Μαζί μας οι Rolling Stones, ο Herman Melville, οι Pavement, οι Meteors, ο Henri Michaux, οι  Kyuss, και κολλητά μια βρετανιδα στην έρημο και τα Desert Sessions, ο Asger Jorn, οι Devo, οι Groupies, οι Pixies, η Marina Tsvetayeva, ο Dirty Beatches, οι Moon Duo, ο Junior Kimbrough, οι Electrelane, ο Ty Segal, οι Ciccone Youth και ξανά Meteors, οι Taxedo Moon, οι Thee OhSees, ο Fiodor Dostoyevski, ο Mark Lanegan με την P.J Harvey, ο Christopher Lasch, οι Fuzzstones, ο Brant Bjork, η Cat Power, οι Green On Red, ο T.S. Elliot οι Gun Glub, ο Frank Zappa, οι Modern Lovers, οι Pere Ubu, και η καταστασιακή Διεθνής, έχουμε  ακόμη και έξτρα δυνάμεις από τα γκαράζ της Ιαπωνίας για το τέλος. Καλές γιορτές ξεκούραση συγκέντρωση και καλή Ανάσταση!

#15
21.04.2015
Μηδενισμός, εκπομπή 1η.  Μια άγρια εισαγωγή σ' ένα σώμα σκέψεων που τριβελίζει όλα τα σημερινά μυαλά. Δεν είναι το χάος χαρακτηριστικό του μηδενισμού ή του κράτους που γίνεται λεία του μηδενισμού. Είναι η τάξη. Η αριθμομηχανή παίζει πρωτεύοντα ρόλο στα μηδενιστικά καθεστώτα, όπου ο άνθρωπος γίνεται ένα απλό αντικείμενο των λογαριασμών τους. Η κρυφή γοητεία του μηδενισμού από το άλφα ίσαμε το ωμέγα. Ανάχαρσις Κλουτς vs θεϊσμός και αθεΐα. Πατέρες και Γυιοί. Γιάκομπι vs Φίχτε. Μάμφορντ vs Χιούμ. Ωφελιμισμός, μηδενισμός και κυρίαρχη ιδεολογία στον ύστερο καπιταλισμό. Έρχεται και συγκλονιστική συνέχεια!

#16
06.05.2015
Μηδενισμός, εκπομπή 2η. Πώς περνάμε από Συμπληγάδες Πέτρες. Παθητικός κι ενεργητικός μηδενισμός. Αντιδραστικός και προεπαναστατικός μηδενισμός. Τι λέει για όλα αυτά ο Οκτάβιο Πας; Ένας φίλος από τα παλιά: ο Γκύντερ Άντερς και ο θεωρητικός και ο πρακτικός μηδενισμός. Ο Ραούλ Βανεγκέμ και η διάκριση ενεργητικού-παθητικού μηδενισμού. Ασυνέπειες και στρατηγικές διεξόδου. Εισαγωγή στο πρόβλημα της αποκαθήλωσης των πάντων. Γιατί δεν αρκεί να δηλώσεις ότι 2+2 κάνει 5. Α-πί-στευ-τη μουσική!

#17
19.05.2015
Μηδενισμός, εκπομπή 3η. Όπου ήρθε η ώρα να περάσουμε στα άδυτα του ευρωπαϊκού μηδενισμού. Μια εκπομπή στοιχειωμένη από τον Νίτσε. Πώς από την έπαρση πέφτουμε στον πεσιμισμό κι από εκεί βουρ στην αγκαλιά του μηδενισμού. Τι ρόλο παίζει η "θέληση για δύναμη" και γιατί το νιτσεϊκό υπερόπλο αποδείχτηκε σφεντόνα. Δεν υπάρχουν γεγονότα, μόνο ερμηνείες; Είναι τα πάντα κοινωνικές κατασκευές; Όχι δα! Σχόλιο στο γνωσιογλωσσολογικό μηδενισμό και τη διάλυση της κριτικής σκέψης. Με καταπλκηκτική μουσική για τις Πανελλήνιες!

#18
16.06.2015
Θύελλα για την Ύπαρξη. Μήπως έχουμε πολλαπλές ταυτότητες τελικά; Μας τρώει το μυαλό το παλιοϋποκείμενο; Γιατί τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτή η εκπομπή, που παραλίγο να μη γίνει και που ξεκίνησε ήρεμα, θα εξελισσόταν σ' αυτή τη θύελλα με καπετάνιο τον Κίρκεγκωρ που την περασμένη Τρίτη κάποιοι τυχεροί άκουσαν ζωντανά! Πώς είναι δυνατόν να φανταστούμε τον Σίσσυφο ευτυχισμένο; Θα μας τρελάνετε; Άγριος αντιχεγκελιανισμός στην αναζήτηση μιας φιλοσοφίας χωρίς εγκεφαλικές ψευτοπαρηγοριές. Ύπαρξη, τρίμματα και θρύψαλα, απελπισία και ειρωνεία, ηθική επιλογή, μηδέν, αγωνία και χιούμορ... Όλα αυτά για να καταλήξουν στο Dasein; Έλεος! Αλλά όχι: το ερώτημα είναι τι είναι και πώς κερδίζεται μια γνήσια ύπαρξη. Και οι ταυτότητες;

Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ | Φθινόπωρο 2015 - Καλοκαίρι 2016

#19
28.10.2015
Εκπομπή γευσιγνωσίας. Ορντέβρ. Ονειροκρισία και Διακυβέρνηση: οδηγίες χρήσης. Σαλάτες. Πώς η ανθρωπότητα πατάει το κορδόνι της όταν αγνοεί τους χρησμούς. Τι συμβαίνει όταν ο άνθρωπος παρατάει το πάρε-δώσε για τα σκάνερ. Κυρίως πιάτο. Τι σημαίνει προανταλλαγμένο εμπόρευμα.  Επιδόρπιο. Έκλειψη του υποκειμένου. Οι σειρήνες (του συναγερμού) έχουν μείνει από μπαταρία. 


#20.
18.11.2015
Για τα εξιλαστήρια θύματα. Για το ρομαντικό ψεύδος και τη μυθιστορηματική αλήθεια. Για τη μιμητική φρενίτιδα. Για τη ριζοσπαστική υποκειμενικότητα και τη μεταφυσική επιθυμία. Για την αρχαία οδό των ασεβών. Για τον Ρενέ Ζιράρ.

#21
23.12.2015
Γιορτές, μνήμες, στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ευχόμενοι σε όλους και όλες καλές γιορτές ανεβάζουμε και την χτεσινή εκπομπή, γιορτινή κι αυτή... όπου εμβαθύναμε σε ημερολόγια από στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κείμενα διωγμών, ακούσαμε το Elevation στη μνήμη του προ πάμπολλων ετών αναχωρήσαντος φίλου Γιώργου Γαϊτάνου, διαβάσαμε ένα ποίημα του προσφάτως απελθόντα φίλου Πέδρο Ματέο από τη συλλογή του Δι' Ελιγμών, και βέβαια διερωτηθήκαμε και συζητήσαμε αν μπορούμε ακόμη να γιορτάζουμε, τι χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε ανθρώπινοι στον κόσμο της μηχανής, αν οι πρωτόγονοι ήταν βλάκες και αν τελοσπάντων μπορούμε να μιλάμε για την αγάπη, την ομορφιά, το χιούμορ και το παιχνίδι σε συνθήκες βαρβαρότητας... δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταπιαστήκαμε με το πώς μπορείς να περάσεις τις γιορτές πάνω σε μια σχεδία στην άκρη του κόσμου!

#22.
02.12.2015
Από τη Φρενίτιδα στη Θέσμιση... Η 2η εκπομπή που χάθηκε!

#23
13.01.2016
Πώς βαστάμε την ανάσα μας κάτω από τη λάσπη και πώς βγαίνουμε καθαρότεροι από πριν. Μια εκπομπή για την πορεία εξόδου από το δόκανο. Πειραματισμός και τελική στόχευση: γίνεται; Έχουν να μας πουν κάτι αυτοί που έμειναν στο πουθενά και κατάφεραν, όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να ζήσουν; Τριλεκτική, συγκριτικός βανδαλισμός, κατήχηση, σκεπτικισμός και πλαστά χαρτονομίσματα.

#24
27.01.2016
Άτομο,ελευθερία, συλλογική ευημερία: Είναι από τη φύση τους αλληλοσυγκρουόμενες οπτικές; Υπήρχε άτομο σε παλιότερες κοινωνίες; Η διαφορά μεταξύ του ατόμου σαν υπαρκτική μονάδα και του ατόμου σαν αξία. Προβλήματα. Εκπληκτικά ποιήματα. Και ξαφνικά, Λουπάσκο!

#25
10.02.2016
Με σπασμένα φρένα τρέχουμε από το Άτομο στον Πολίτη. Επιστολές αγανακτισμένων αναγνωστών. Απαντήσεις που καίνε! Πνεύμα, πράξη και μοντέρνα χρηματοκίνητα! Ποιοι φώναζαν Abajo la intelligencia; Πώς συγκροτούν κοινωνία τα Άτομα στον πραγματικό κόσμο; Μηχανές και γρανάζια, γλυκιά μου, μας χωρίζουνε. Ανατομία ενός αδιέξοδου και μερικά κόλπα για να βγαίνεις από κάθε λαβύρινθο.

#26
24.02.2016
Έρευνα στα βάθη του ανθρώπινου πιράνχας. Γιατί δεν υπάρχει άβυσσος μεταξύ των ανθρώπων. Πώς καταλαβαίνουμε τι έχει ο άλλος μέσα στο μυαλό του. Σώμα και ψυχή.  Ο Κάφκα, ο Οδυσσέας κι οι Σειρήνες. Κι ένα μικρό τεστάρισμα: Φαντάσου πως όλοι οι άλλοι είναι ρέπλικες. Τα βασικά συμπεράσματα.

#27
24.03.2016
Απώλεια, μνήμη, επιστροφή, πύρινη ρομφαία. Όπου το δυναμικό δίδυμο, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, βήχοντας και αλαφροπατώντας·   ξανοίχτηκε στα καίρια ζητήματα που τραυματίζουν τη σκέψη και τις αισθήσεις μας: Απώλεια, επιστροφή, μνήμη και η πύρινη ρομφαία·   πάλεψε με την αλαφιασμένη συνείδηση·   πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης του πολύ συνηθισμένου σήμερα γλιστρήματος από τη διαμαρτυρία στην ασυναρτησία·   ξανασκέφτηκε το ζήτημα του ήθους, της ηθικής και της δικαιοσύνης·   απάντησε στο ερώτημα: Με τι παίκτες προτιμάτε να παίζετε;·   έδειξε ότι η διδασκαλία της άλγεβρας είναι διδασκαλία ήθους·   και ερεύνησε την προφητεία του γέρο-Βίκινγκ.

#28
06.04.2016
Τέχνη, κοινωνία, πολιτική. Τι κάνει ο καλλιτέχνης μέσα σ' ένα κόσμο που καίγεται. Ποια είναι η απόσταση ανάμεσα στην ερώτηση και την απάντηση; Για την πολυτιμότητα του παρόντος και γιατί αυτή δεν έχει καμμιά σχέση με την επιταγή "ζήσε το παρόν". Τέχνη και Τεχνική. Πώς να μη σκεφτόμαστε μηχανικά, πώς να μην είμαστε μηχανές, πώς να μη ζούμε σαν γρανάζια μηχανής: τρεις προσεγγίσεις -φιλοσοφία, τέχνη, πολιτική.

#29
20.04.2016
Σθένος και ισχύς. Πώς κάποιοι άνθρωποι κατορθώνουν να επιβιώνουν ψυχικά ακόμα κι όταν συντρίβονται οι ελπίδες, οι προσδοκίες κι οι υποθέσεις στις οποίες έχουν στρατευτεί μέσα στη ζωή; Παραδείγματα και μαρτυρίες.


#30  
11.05.2016
Ο έρημος εαυτός κι ο εαυτός-αφήγηση. Δεύτερο μέρος της έρευνάς μας στο ερώτημα πώς κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να μην συντρίβονται ενώ έχουν συντριβεί όλα εκείνα στα οποία πίστεψαν και για τα οποία αγωνίστηκαν; Οι ρίζες του σύγχρονου ατομισμού. Χρήμα, εμπόρευμα και η μόνιμη ανασφάλεια του σύγχρονου Ατόμου. Είμαστε μοναδικοί αλλά πώς; Πρέπει να πετάξουμε μακριά ο,τιδήποτε μας δένει με τον κόσμο για να μπορέσουμε να βρούμε τη μοναδικότητά μας και να σκεφτούμε ελεύθερα; Ή μήπως αυτό είναι μια παγίδα; Πρόταση διεξόδου! Και μια μικρή περιήγηση στις σχέσεις της ποίησης με την οικονομία.

#31 
15.06.2016 
Το αληθινό και το ντεμέκ ξεπέρασμα της τέχνης. Συζήτηση γύρω από ένα κείμενο του Μπίφο Μπεράρντι για την ποίηση και την οικονομία. Μια ευκαιρία για να βάλουμε σε δοκιμασία όλα όσα, δικιολογημένα ή αδικιολόγητα, μας έχουν κάνει στα μάτια πολλών και μάλλον όχι για καλό «τεχνολάτρες». Από πού ν’ αρχίσουμε, από πού να περάσουμε και πού να τελειώσουμε… Τέχνη και πολιτική. Τέχνη και οικονομία. «Making money is art and working is art and good business is the best art»! Τι λες μωρέ Άντυ; Προσέξατε ότι η μουσική πέφτει κατά μυστηριώδη τρόπο πάντα μέσα στο θέμα που συζητάμε;

#32
29.06.2016 
Οι περιπέτειες του υποκειμένου συνεχίζονται. Η κατάρρευση του επαναστατικού οράματος και το σημερινό σεληνιακό τοπίο. Συζήτηση γύρω από ένα κείμενο του Αγκάμπεν για τη Μητρόπολη. Υπάρχει «διττή φύση του υποκειμένου»; Υπάρχει «υποκειμενοποίηση» που … «από-υποκειμενοποιεί»; Κληρονομημένοι γρίφοι του Φουκώ. Για να γλυτώσουμε απ’ το «Εγώ» πρέπει τάχα να εξαλείψουμε τον άνθρωπο; Και τι τελοσπάντων είναι το άτομο;


Δ' ΚΥΚΛΟΣ | Φθινόπωρο 2016 - Καλοκαίρι 2017

#33
02.11.2016
Εισαγωγή-κατακλυσμός στα θέματα του νέου κύκλου. Ο επερχόμενος ζόφος. Από το Τι να κάνουμε; στο Ε, και τι να κάνουμε; Σε καιρούς ευμάρειας, λέει, ο λαός παθητικοποιείται ενώ σε καιρούς κρίσης υπερσυντηρητικοποιείται! Και πότε κάνει ξαστεριά ρε σύντροφοι; Ζίου ζίτσου απάντηση στο «επιχείρημα» ότι για να κάνεις συνεπή κριτική στο Σύστημα πρέπει είτε να ζεις στις βουνοκορφές και να τρως ρίζες, είτε σε χαρτόκουτα άστεγος στην πόλη.Από τα σούπερ-υποκείμενα της συνωμοσιολογίας, που σχεδιάζουν την ιστορία όπως τα συμφέρει, στις σούπερ-δομές των στρουκτουραλομεταδομιστών, που κάνουν ακριβώς το ίδιο άνευ υποκειμένων at all! Τελικά ποιος κάνει την ιστορία; Και ποιος ή ποια τελοσπάντων έντυνε τον Miles Davis; Όλα στο φως! Μια εκπομπή  προθέρμανσης με εκπληκτική μουσική!

#34
15.11.2016
Φοβερό αερόπλανο και γκαγκάν τζιπάκια, αλλά εμείς έχουμε άλλα στο μυαλό μας! Η δεύτερη εκπομπή της φετινής σεζόν ξεκινάει σε χαλαρό ρυθμό με αυστηρή (ακρίβεια απόκλισης λίγων νανοχιλιοστών) ανάλυση της λεγόμενης νεοφιλεύθερης παγκοσμιοποίησης, την οποία και αποχαιρετά με το Θείο Τραγί, περνάει αμέσως μετά στη συζήτηση για τη διαμάχη μεταξύ στρατευσης και αυτοέκφρασης, η οποία σκίζει τα σωθικά (και) της σημερινής Τέχνης κι ανοίγεται από εκεί στο θεμελιακότερο ζήτημα της σχέσης μεταξύ έκφρασης-δράσης-ποιητικής του υποκειμένου, με το σχολιασμό μιας παλιάς συζήτησης μεταξύ Ζαν-Πιέρ Βερνάν και Ζακ Λε Γκοφ υπό τους ήχους μιας απίθανης μουσικής, από την οποία δεν λείπουν ούτε οι Can! Βαριά ονόματα, κρατηθείτε γερά!


#35
30.11.2016

Γενέθλια, Δώρα, Μύθοι, Ντοκουμέντα.Πριν δεκαπέντε χρόνια, 28.11 του 2001, εγκαινιάσαμε τη διαδικτυακή παρουσία μας ως HappyFew και πριν από δέκα χρόνια, 28.11 του 2006, ξεκινήσαμε την περιπέτεια DangerFew … οπότε στη χτεσινή εκπομπή το γιορτάσουμε και ραδιοφωνικά! Δώρα για πέ

#36
16.12.2016 

Γιορτή και πόλεμος. Το μυστικό ενός εξώφυλλου. Το μυστικό μιας λέξης. Οι συσχετισμοί οι παρεξηγήσεις και τα παρατράγουδα. Και πως και γιατί τους ήρθε να πούνε «μη δουλεύετε ποτέ!». Η ιδέα της γιορτής και του παιχνιδιού σαν απάντηση, από σήμερα, στην καταναγκαστική εργασία και την αλλοτριωμένη ζωή. Τι εστί προλεταριάτο και τι σχέση έχουν με αυτό οι διανοούμενοι; Ένα σύντομο ιστορικό και μια μακριά συζήτηση επί της ουσίας. Μια διάσταση που λησμονήθηκε. Γιορτή, αλληλοσπαραγμός και κοινωνική ίδρυση. Με τη μουσική να συμπληρώνει τις σκέψεις.

#37
19.01.2017
Αριστερός και δεξιός ωφελιμισμός. Άγριο ξεκίνημα της νέας χρονιάς με ένα σκάνδαλο. Βικτόρ Σερζ και Τρότσκι. Κι από το 1917 στο σήμερα: Δουλεύουμε για να ζούμε; Οι ανοιχτοί λογαριασμοί με τον ωφελιμισμό που βαραίνει ακόμα και τα καλύτερα μυαλά. Μια σύντομη ανασκόπηση στις ανοιχτές πληγές.


#38
11.02.2017
Η Οικονομία ΔΕΝ υπάρχει, μέρος 1ο. Ήσυχα αλλά αποφασιστικά ξεκίνησε και από το ραδιόφωνο η αποκαθήλωση του μεγάλου φετίχ της Οικονομίας, που σήμερα, ω συνάνθρωποι, ακούμε και γελάμε κι αναρωτιόμαστε με απορία πώς ήταν δυνατόν τόσα δισεκατομμύρια προγόνων μας να το προσκυνούν και, το χειρότερο, να δέχονται να θυσιάζουν στα πόδια του τα παιδιά τους, τους φίλους τους, τις ίδιες τους τις ζωές...

 
#39
01.03.2017
Η Οικονομία ΔΕΝ υπάρχει, μέρος 2ο.
Γιατί παρά τις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε την Οικονομία πουθενά; Μήπως δεν ψάχνουμε στο σωστό μέρος; Αλλά τότε γιατί οι περίφημοι «σέρπα» της οικονομικής ιδεολογίας πέφτουν μόνοι τους στο γκρεμό; Μια συστηματική κατάρριψη των κύριων επιχειρημάτων όσων υποστηρίζουν ότι η οικονομία υπάρχει!

#40
22.03.2017
Τι είναι κοινωνική σχέση; Οικονομικές σχέσεις, παραγωγικές σχέσεις, κοινωνικές παραγωγικές σχέσεις, σχέσεις μεσολαβημένες από πράγματα, σχέσεις μεσολαβημένες από εικόνες ... Ωραία όλα αυτά, αλλά τι είναι τελοσπάντων κοινωνική σχέση; Τι προϋποθέτει; Πότε μπορούμε να πούμε ότι Χ άνθρωποι έχουν μεταξύ τους κοινωνική σχέση;
#41
01.04.2017
Από το εγώ στο εμείς και πάλι πίσω. Γιατί η κοινωνική σχέση δεν είναι «κοινωνικό συμβόλαιο». Η ατομιστική ματιά στο κοινωνικό το μεταμορφώνει σε οπτασία. Είμαστε τούβλα; Είναι η κοινωνική σχέση το (πιθανόν και αλλιεργογόνο) τσιμέντο που μας δένει μεταξύ μας; Μήπως είναι μια σκέτη ιδέα ή τελοσπάντων κάτι σαν συμβόλαιο; Έχει πραγματική υπόσταση το «εμείς»; Οι περιπέτειες των προσωπικών αντωνυμιών. Μουσική από άλλη διάσταση.

#42
02.02.2017 
Από το «ανεπικοινώνητο» των συναισθημάτων στην οντολογία της επικοινωνίας. Το καλοκαίρι δεν έρχεται για όλους. Δεν είμαστε αθάνατοι, αλλά δε γίνεται να πεθαίνουμε με το βούρδουλα στην πλάτη. Σύνοψη των εκπομπών 40 και 41. Τα θεμελιακά χαρακτηριστικά της (επι)κοινωνίας. Το συλλογικό υποκείμενο ως «σύστημα αλληλοαναγνώρισης». Όχι, δεν πρόκειται για γιγάντιο άτομο, ούτε και για άθροισμα ατόμων. Επιλογή από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια μας. Δεν κάνουμε πίσω!

#43
29.06.2017
Ζητήματα ταυτότητας. Πώς κάποιοι λύνουν στο άψε-σβήσε το πολύπλοκο ερώτημα περί της «ταυτότητος», που επί αιώνες ταλαιπώρησε τους σοφούς. Αλυσοδεμένοι στο σπήλαιο ενώ η ελευθερία μάς καίει την ψυχή! Οι δομές, τα συμβολικά συστήματα, οι ΙΜΚ και το χρυσό κλουβί του στρουκτουραλισμένου «υποκειμένου». Σύντομο ιστορικό: πώς φτάσαμε από τη σιγουριά πως όταν κάνουμε κάτι, το κάνουμε εμείς αυτοπροσώπως, στην υποψία ότι αντί για εμάς το κάνουν κάτι ξώφαλτσα lapsus απωθημένων ενορμήσεων και από εκεί, κατρακυλώντας, στη βεβαιότητα ότι το υποκείμενο απλά «δεν υπάρχει». Τι λέτε ρεεεεε!!!


Ε΄ ΚΥΚΛΟΣ | Φθινόπωρο 2017 - Άνοιξη 2018

#44
11.10.2017
Αποκαλύψεις για τη σύγχρονη θρησκεία. Εμπορευματοποίηση, κεφαλαιοποίηση, μηχανοποίηση, τυποποίηση, αλγοριθμοποίηση και φυσικά … καθόλου ποίηση. Κι από κοντά, παραπροφήτες της Συντέλειας και προφήτες της Τελειότητας. Καθώς καταρρέουν τα κάθε λογής ιδεολογικά παραφερνάλια του συστήματος («πλούτος για όλους», «ισότητα ευκαιριών», «δημοκρατία», κ.ο.κ.), έρχεται στην επιφάνεια ο σκληρός πυρήνας των σημασιών του, η θρησκεία του.  Από την ιδέα του ανθρώπου-μηχανή στη μηχανή-άνθρωπος: νέα ιλλουστρέ τεύχη του καθημερινού έντυπου «Η Αλλοτρίωση | Σύγχρονα Εκμεταλλευτικά Χρονικά», ώστε να θολώνουν τα όρια μεταξύ του ζωντανού και του νεκρού, του έμψυχου και του άψυχου, του ανθρώπινου και του τεχνητού. Μια πραγματικά εσΚατολογική θρησκεία, όπως θ' αποκαλύψουμε σιγά-σιγά.

#45
31.11.2017
Θεωρίες, δικαιολογίες, άνθρωποι, πίθηκοι, δυνατότητες,ελευθερία. Είναι οι άνθρωποι εξελιγμένοι πίθηκοι, ή μήπως οι πίθηκοι είναι άνθρωποι που ξέμειναν στο δρόμο; Σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο πάντως, η αρχή βρίσκεται πάντα στο τέλος! Είχαν ανάγκη οι δουλέμποροι ν’ απαντήσουν κάτι στους αμπαρωμένους σκλάβους; Ή δεν γίνεται να κάνεις κάτι χωρίς να του δίνεις μια συνολικότερη διάσταση; Με ποιο θάρρος λες «εμείς»; Όντα βασανισμένα από θορύβους και κουμπάκια κάθε λογής. Ελευθερία δεν σημαίνει «περισσότερες δυνατότητες». Σημαίνει αποφασίζω και δεσμεύομαι σε αυτό που αποφάσισα. Η φιγούρα που περνάει δίπλα σου στη βιτρίνα σού βγάζει τη γλώσσα. Όλες οι λεπτομέρειες μέσα σε 1 ώρα και 57 λεπτά με μουσική που τα σπάει!

#46
04.12.2017
Ιστορία και Ρητορεία. Αφηγήσεις του χτες για το αύριο. Μια εκπομπή στο σπήλαιο μεταξύ τριών πρωτόγονων. Κουβεντιάζοντας μ’ ένα Πειρατή για το τέλος και την αρχή. Ρητορείες Δύναμης και Ανωτερότητας: έτσι εξηγείται τάχατες πώς φτάσαμε έως εδώ και άρα πώς πρέπει να κινηθούμε για να πάμε παραπέρα; Από τον Νεάντερταλ στον Sapiens και πάλι πίσω: οι αφηγήσεις για τις καταβολές μας είναι αφηγήσεις γι’ αυτό που είμαστε τώρα… και πρέπει μάλλον να τις ξανακοιτάξουμε, γιατί έχει πέσει πολύ ιδεολογική ομίχλη. Συναρπαστικές αποκαλύψεις, μια συζήτηση που παίζει στα ίσια με την τρο-με-ρή μουσική μας!

#47
20.12.2017
Γιορταστική, Αυτοαναφορική, Απαίσια. Ανακεφαλαίωση-αποχαιρετισμός στο2017.
Γεγονότα και σκέψεις. Χαρούμενη ανασκόπηση δέκα φωτεινών εκπομπών σ' ένα κόσμο καταρρεύσεων, καταστροφών, πολέμων, τρομοκρατίας, εκφοβισμών, θολούρας, τεχνομεσσιανισμού και ανθρωποφοβίας. Μουσική που σε κάνει να πηδάς στο ταβάνι! Κλασική ατμόσφαιρα dangerfew!


#48
24.01.2018
Η επιστροφή του Νεάντερταλ. Ανθρωπολογική εκπομπή για να μη ντρεπόμαστε ν’ απαντήσουμε όταν οι εξωγήινοι μάς ρωτήσουν «πούθε βαστάει η σκούφια σας;». Παλαιολιθικός κανιβαλισμός, φλερτ στα σπήλαια, ταφικοί ανθοστολισμοί, ζωγραφική και -ναι!- νεαντερτάλια μουσική live σε μια ακόμα εκπομπή-απόλαυση με τον αγαπητό μας Μπουκανιέρο, κι εκπληκτική μουσική, για τις καταβολές μας, δηλαδή γι’ αυτό που είμαστε σε πείσμα των κυρίαρχων ιδεολογιών.

#49
26.02.2018
Φαρμάκια, Φάρμακα, ΦΡΜΚ, Σκάνδαλα, Σκευωρίες, Προϊστορίες. Στο δρόμο για τις απαντήσεις, μέρα-κλειδί Πέμπτη 1η Μαρτίου. Το "πάρτι" και η ... παράσταση. Άκουσε και μάθε! Αποκαλύπτουμε: Παράξενες διαδρομές σε μεγαλοαστικά ημιϋπόγεια πριν από 54 χρόνια. Ένα όνομα που βγαίνει σταθερά πίσω από κάθε περίεργο μονοπάτι εδώ και δεκαετίες. Μάθε: Ποιοί και γιατί περίμεναν το λάχθα; Ακόμα: Ποιοι κρύβονται πίσω από την άτακτη υποχώρηση των συστημικών μμε σχετικά με τις καταβολές μας; Μια νευρική αναδίπλωση που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου ακόμα και στο πεδίο της Γενετικής και της Εξελικτικής Ψυχολογίας!  Όλα σε μια εκπομπή με κα-τα-πλη-κτι-κή μαύρη μουσική.

#50
28.03.2018
Προπαγάνδα, κυριαρχία,εαυτός. Για ποιο λόγο συζητάμε την έννοια «άνθρωπος» και «απάνθρωπο». Τι σημαίνει «πείθομαι». Πάνω σε ποιες βάσεις επιχειρεί η προπαγάνδα; Οι δομές της σύγχρονης κυριαρχίας από τη συμμαχία που έβαλε τέλος στο μεσαιωνικό απολυταρχικό μέχρι τη σήμερα. Κι ακόμα: γιατί πρέπει να σώσουμε τους Πυγμαίους; Μια απάντηση-έκπληξη. Πολλά γέλια, μπάσιμο με Died Pretty, φοβερές μουσικές! Ντροπή μας μεν, αλλά όλη η φακτισιτέ δική σας!


ΣΤ' ΚΥΚΛΟΣ | Φθινόπωρο 2018 - Άνοιξη 2019


#51
02.10.2018
Νόημα ζωής, Αφήγηση,Περιπέτεια, Θλίψη. Τραγικά και δυσοίωνα γεγονότα. Το βάρος της φτώχειας, το βάρος της αδικίας και το βάρος της αποδόμησης κάθε απόπειρας για μια από κοινού αφήγηση της ζωής που ζούμε. Ερωτήσεις. Το γεγονός ότι ένα συμβάν, ή μια ζωή, μπορεί να περιγραφτεί από  πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες, συνεπάγεται άραγε ότι είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε σε ΕΝΑ συμπέρασμα, να οδηγηθούμε σε ΜΙΑ κοινή αφήγηση; Η υπόγεια σχέση ανάμεσα στο ψυχικό βάρος και την αποδόμηση των κοινών αφηγήσεων με το πρόσχημα μιας μη-μονολιθικής ματιάς στα πράγματα. Ιδιωτικά νοήματα, αυστηρά προσωπικές αλήθειες και απόσυρση. Μια εκπομπή με λιακάδα και βροντές! Και απαντήσεις!

#52
06.11.2018
Αφήγηση και Πραγματικότητα. Προλετάριοι κι αφεντικά. Διαψεύσεις και δυσφορίες. Μικρές και μεγάλες προδοσίες. Τελικά, αν είναι αλήθεια πως υφαίνουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας μέσα από αφηγήσεις, μπορούμε να το κάνουμε εντελώς ανεξάρτητα από την πραγματικότητα, ανεξάρτητα από ό,τι δεν είναι αφήγηση, ιστορία, μυθοπλασία;  Εισαγωγή με ένα μικρό φόρο τιμής στη σιωπή. Για όσες και όσους αντέχουν!

#53
20.11.2018
Η Νέα Ατλαντίδα, όραμα και παρόν. Η τελική πράξη μιας μακραίωνης διαδικασίας υποταγής του ανθρώπινου στο μηχανικό. Πώς έχουν συγκλίνει διαφορετικά ρεύματα στην κατασκευή του κόσμου μας, ποιο ήταν το κοινό σημείο τους αρνητικά και πιο θετικά, ποιος επικράτησε και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις εκπομπές μας και τις ζωές μας. Μια ιστορική εκπομπή με μουσική πέρα από τα όρια της ιστορίας!
 
#54
 19.12.2018
Καλές γιορτές! Νέα από το (γεμάτο) κυτίο παραπόνων των ακροατών και ακροατριών. Εντάξει, έχετε δίκιο. Ορίστε λοιπόν γιατί τα λέμε όλα αυτά! Με τάρανδους στο στούντιο, ποίηση υπό τους ήχους της λεωφόρου κι ένα σωρό ερωτηματικά: Τι κανει έναν άνθρωπο, ή ένα πλήθος, να σηκώνει ξαφνικά το ανάστημά του; Ποιος είναι καλός άνθρωπος; Είναι το ίδιο να παίζεις χάλια μπάλα και να φέρεσαι χάλια στους άλλους; Με α-πί-στευ-τη μουσική!!!
 
#55
16.01.19
Το «εμείς» δεν είναι πληθυντικός του «εγώ». – Ψηφιοποιημένη επιτήρηση: από την εξαφάνιση του ατόμου-πολίτης στην εξαφάνιση και του ατόμου-ιδιώτης. Μήπως υπάρχει δομικό πρόβλημα στην πραγμάτωση του «κοινωνικού» σε μια «ατομοκεντρική» κοινωνία; Άτομο και Συλλογικότητα. Στη μια άκρη ο μονόχνοτος, στην άλλη ο παρεοχάχας. Το μυστικό της ενδιάμεσης περιοχής. Μουσικάρες! 
 
#56
06.02.19
Ατομικότητα, εγωισμός, εγώ και Εγώ. Θόλωμα δεν υπάρχει μόνο για τη συλλογική αλλά και για την ατομική μας υπόσταση. Πρόβλημα ο εγωισμός, πρόβλημα όμως και ένας αντί-εγωισμός που μας καλεί να σβήσουμε "το Εγώ" μας, εννοώντας τελικά με αυτό τη ζωτική ικανότητά μας να μιλάμε στο όνομά μας και να αυτοπροσδιοριζόμαστε ενάντια στις έξωθεν επιβουλές. Το μπέρδεμα με το "εγώ". Πώς γλυστρήσαμε από το "εγώ λέω ..." στο "λέει το Εγώ μου". Μια εκπομπή που γράφτηκε χωρίς κανένας να το πάρει είδηση! Τρομερή μουσική.
 
#57
05.04.19
Αυτογνωσία και Αυτονομία. Σηκώνομαι από τον καναπέ όπως ξυρίζομαι μπροστά στον καθρέφτη; Είναι δυνατός ο αναδιπλασιασμός του εαυτού; Μην ξεχνάτε την εξίσωση που σώζει τον κόσμο: Danger Few στο radiobubble ίσον Διαπλανητική μουσική σε ένα διαγαλαξιακό ραδιόφωνο!
 
 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το πρώτο κομμάτι(κομματάρα)που ακούγεται στην πέμπτη εκπομπή;

HollowSky είπε...

@ Ανώνυμε/η, το BLUE STRAGGLER από τέσσερα φοβερά κορίτσια του Μπράιτον, τις ELECTRELANE. Κομ-μα-τά-ρα, πράγματι, πολύ αγαπημένο συγκρότημα!

Δες εδώ δυο λόγια από την ντράμερ τους >>> http://tomtommag.com/2010/06/whats-not-to-like-about-electrelane/

Ανώνυμος είπε...

thanks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικέτες

1000 ρέγγες (7) 1100 (1) 1789 (2) 1837 (1) 1846 (1) 1848 (1) 1850 (1) 1871 (1) 1900 (2) 1907 (1) 190cm (4) 1917 (12) 1919 (1) 1936 (2) 1939 (1) 1940 (1) 1943 (2) 1944 (1) 1946 (1) 1947 (1) 1950 (2) 1952 (1) 1957 (1) 1965 (3) 1967 (1) 1968 (5) 1969 (1) 1978 (2) 1980 (1) 1983 (1) 2003 (1) 2006 (1) 2008 (9) 2015 (1) Α. Μπορντίγκα/A. Bordiga (1) Α. Σβιατόγκορ/А. Святогор (1) Α.Ι. (7) Α.Κέννυ/A. Kenny (1) Α.Κοντ/A.Comte (1) Α.Ντ.Μονκρετιέν/A.de Montchretien (1) αγάπη (5) Αγγλία (3) Αγία Πετρούπολη (1) Αδάμ Σμιθ/Adam Smith (9) Αθήνα (13) Αιδ. Μπίλι/Rev Billy (1) Άινσταϊν (1) Αισχύλος (1) Άκης Πάνου (1) Ακρόπολη (2) Αλαίν Καγιέ/Alain Caillé (1) Άλαν Τιούρινγκ/Alan Turing (2) Άλασνταιρ Μακιντάιρ/Alasdair MacIntyre (1) Αλβέρτος ο Μέγας (1) Αλέκα Παπαρήγα (1) Αλέξανδρος Κοζέβ/Alexandre Kojève (2) Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1) Αλέξανδρος Σμέμαν/Александр Шмеман (1) Αλέξανδρος Σοκούροφ/Алекса́ндр Соку́ров (1) Αλέξανδρος Τομπάζης (1) Αλέξανδρος Τρόκκι/Alexander Trocchi (1) Αλεξάντερ Μπέρκμαν/Александр Беркман (3) Αλέξης Ασλάνογλου (2) Αλέξης Καλοφωλιάς (1) Αλέξης ντε Τοκβίλ/Alexis deTocqueville (3) αλήθεια (27) Αληthεια (2) Αλκιβιάδης (1) αλλοτρίωση (61) Αλμπέρ Καμύ/Albert Camus (2) Άλμπερτ Σπέερ/Albert Speer (2) Άλμπερτ Φίνεϊ/Albert Finney (1) Αλμπέρτο Καβαλκάντι/Alberto Cavalcanti (2) Άλμπρεχτ Ντύρερ/Albrecht Duhrer (1) Άλντους Χάξλεϊ/Aldus Haxley (1) Αλταμίρα (6) Αλφειός (1) Αναξίμανδρος (1) ανάπτυξη (17) αναρχισμός (11) Ανδρέας Εμπειρίκος (1) Ανδρέας Παπανδρέου (1) ανθρώπινα πιράνχας (33) ανθρωπολογία (3) Άννα Άρεντ/Hannah Arendt (8) Άννα Ιβάνοβνα Μπελιάι/Анна Ивановна Беляй (1) Άννα Κοκκίνου (1) Ανρί Ντεμπριγιώ/Henry Debrillaut (1) Ανρί Λεφέβρ/Henri Lefebre (4) Ανρί Μισώ/Henry Michaux (2) Άνσελμ Γιάπε/Anselm Jappe (1) Άνταμ Κέρτις/Adam Curtis (1) Αντίνοος (1) Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ/Antoine de Saint-Exupéry (1) Αντρέ Κερτέζ/André Kertész (1) Αντρέ Ορλεάν/André Orléan (5) Άντυ Γουώρχολ/Andy Warhol (2) Αντώνης Κουτρουμπής (1) αξία (13) Άρβο Περτ/Arvo Pärt (2) Αργυριάδης-Καλούμενος-Μπάτσης (1) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Κωνσταντινίδης (1) Άρης Μπερλής (1) Άρθουρ Λένινγκ/Arthur Lehning (1) Αρθούρος Σοπενχάουερ/Arthur Schopenhauer (3) Αριστοτέλης (14) Άσγκερ Γιόρν/Asger Jorn (22) Άυν Ραντ/Ayn Rand (3) Αφρική (2) Β. Γκ. Ζέμπαλντ/W. G. Sebald (2) Β.Α. Μότσαρτ/W.A/ Mozart (1) Βαγγέλης Αρτέμης (2) Βαλεντίν Βολόσινοφ/Валенти́н Воло́шинов (1) Βάλτερ Μπένγιαμιν/Walter Benjamin (6) Βανς Πάκαρντ/Vance Packard (2) Βασίλης Ηλιακόπουλος (2) Βασίλης Στρατιώτης (1) Βενετιά (1) Βενσάν Ντεκόμπ/Vincent (1) Βενσάν Ντεκόμπ/Vincent Descombes (17) Βέρνερ Χέρτσογκ/Werner Herzog (1) Βερολίνο (3) βία (20) Βιετνάμ (2) Βίκτωρ Μπούλλα/Виктор Буллаa (1) Βίκτωρ Ουγκώ/Victor Hugo (1) Βίκτωρ Σερζ/Ви́ктор Киба́льчич (1) Βίκτωρ Σκλόφκσι/Ви́ктор Шкло́вский (3) Βίκτωρ Φρανκλ/Victor Frankl (2) Βίλεμ Φλούσερ/Vilem Flusser (1) Βίνσεντ Μπράουν/Vincent Browne (1) βιοτεχνολογία (6) Βλαδίμιρος Λένιν/Влади́мир Ле́нин (6) Βλαντίμιρ Μαγιακόφκι/Влади́мир Маяко́вский (2) βοηθήματα μνήμης (11) Γαλλία (8) Γένεσις (1) Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος (4) Γερμανία (9) Γιάννηδες (1) Γιάννης Γρηγοριάδης (9) Γιάννης Ισιδώρου (4) Γιάννης Κάτρης (1) Γιάννης Πεδιώτης (3) Γιάννης Ρίτσος (3) Γιάννης Σκαρίμπας (3) Γιάννης Τσέγκος (1) Γιόζεφ Μπλοχ/Joseph Bloch (1) Γιόζεφ Ντίτζγκεν/Josef Dietzgen (1) γιορτή (18) Γιούργκεν Χάμπερμας/Jurgen Habermas (2) Γιόχαν Γκριμονπρέ/Johan Grimonprez (1) Γιόχαν Χουιζίνγκα/Johan Huizinga (3) Γιώργος Γαϊτάνος (1) Γιώργος Μακρής (1) Γιώργος Νικολαΐδης (1) Γιώργος Σεφέρης (2) Γιώργος Χαντζής (1) Γκ. Κ. Τσέστερτον/G.K. Chesterton (5) Γκ. Ράιλ/G. Ryle (1) Γκαίτε/Goethe (1) Γκέοργκ Ζίμελ/Georg Simmel (4) Γκετζ Άλυ/Götz Aly (1) Γκι Αμπέιγ/Guy Abeille (1) Γκίλμπερτ Ράιλ/Gilbert Ryle (2) Γκιόργκι Λίγκετι/György Ligeti (1) Γκιόργκι Λούκατς/György Lukács (4) Γκουίντο Καβαλκάντι/Guido Cavalcanti (1) Γκυ Ντεμπόρ/Guy Debord (23) Γκύντερ Άντερς/Günther Anders (9) γλώσσα (21) Γουάλας Στήβενς/Wallace Stevens (1) Γουδή (1) Γουίλιαμ Ήγγλετον/William Eggleton (1) Γουίλιαμ Μπάροους/William Burroughs (2) Γουίλιαμ Σαίξπηρ/William Shakespeare (3) Γούντι Άλλεν/Woody Allen (1) Γρηγόρης Βαλτινός (1) Δανία του Βορρά (2) Δανία του Νότου (5) Δελφοί (1) Δέσποινα Ζευκιλή (1) Δημήτρης Δημητριάδης (1) Δημήτρης Καραγιάννης (1) Δημήτρις Βεργέτης (1) δημιουργικότητα (8) Διεθνής (1) δικαιοσύνη (12) δοκιμασίες (3) Δουβλίνο (1) Δραπετσώνα (1) δυσφορία (30) Ε. Άνσκομπ/E. Anscombe (4) Ε. Βιλ/E. Will (1) Έ. Λ. Μάστερς / Ε. L. Masters (1) Ε.Ε. Κάμινγκς/E.E. Cummings (1) Ε.Χ. Γονατάς (1) Έζρα Πάουντ/Ezdra Pound (1) εικονική δημόσια σφαίρα (5) εικονογραφημένα κείμενα (10) εκπομπές (58) Ελβετία (1) Έλεν Κέλλερ/Helen Keller (1) Ελένη Ηλιοπούλου (1) Ελένη Μπέλλου (1) Ελευθερία (42) Ελευθεριακός (1) Ελίας Κανέττι/Elias Canetti (1) Εμίλ Μπενβενίστ/Emile Beneveniste (1) Εμίλ Ντυρκέμ/Emile Durkheim (1) Εμίλ Σιοράν/Emil Cioran (1) Έμιλυ Ντίκινσον/Emily Dickinson (2) Εμμανουήλ Καντ/Emmanuel Kant (2) Εμμανουήλ Λεβινάς/Emmanuel Levinas (3) Εμμανουήλ Μουνιέ/Emmanuel Mounier (1) Έντσο Τραβέρσο/Enzo Traverso (1) εξατομίκευση (46) εξέγερση (10) εξουσία (38) επανάσταση (25) επαναστατικός χαρτοπολτός (4) επιβίωση (5) επιστήμη (23) Έρασμος/Erasmus (1) εργασία (23) Ερίκ Σατί/Eric Satie (1) Έρικ Χομπσμπάουμ/Eric Hobsbaum (1) Έρνεστ Γκέλνερ/Ernest Gellner (1) Ερνστ Γιούνγκερ/Ernst Junger (2) Ερνστ Κασσίρερ/Ernst Cassirer (3) Ερνστ Μπλοχ/Ernst Bloch (1) ΕΡΩΔΙΟΣ (1) ΕΣΗΕΑ (2) ΕΣΣΔ (1) Ετιέν Ντε λα Μποεσί/Etien De la Boetie (1) Ευγένιος Ενρικέζ/Eugène Enriquez (1) Ευγένιος Ζαμιάτιν/Евге́ний Замя́тинn (1) Ευγένιος Ιονέσκο/Eugene Ionesco (1) ευρωπαϊκή προοπτική (49) ευτυχία (11) Ζ.-Ζ. Ρουσσώ/J.-J. Rousseau (1) Ζ.-Π. Βουαγιέ/J.-P. Voyer (5) Ζ.-Π. Ντιτέιγ/J.-P. Duteuil (1) Ζ.-Π. Ντυπουΐ/J.-P. Dupuy (1) Ζ.-Π. Σαρτρ/J.-P. Sartre (2) Ζακ Ελλύλ/Jacques Ellul (29) Ζακ Λακάν/Jacques Lacan (6) Ζακ Μπουβρές/Jacques Bouveresse (2) Ζακ Ντεριντά/Jacques Derrida (2) Ζακ Πρεβέρ/Jacques Prévert (2) Ζακ Σαπίρ/Jacques Sapir (2) Ζαν Ιτάρ/Jean Itard (1) Ζαν Μορώ/Jeanne Moreau (1) Ζαν Μπωντριγιάρ/Jean Baudrillard (1) Ζαν-Λυκ Γκοντάρ/Jean Luc Godard (3) Ζαν-Πιέρ Βερνάν/Jean Pierre Vernant (1) Ζαπατίστας (1) Ζάχα Χαντίντ/Zahā Ḥadīd (1) Ζάχος Παπαζαχαρίου (1) Ζεράρ Νταβί/Gerard Davy (1) Ζερμαίν Γκρηρ/Germaine Greer (1) Ζήσης Κοτιώνης (2) Ζήσης Σαρίκας (5) Ζιλ Ντελέζ/Gilles Deleuze (2) Ζιλ Ντωβέ/Gilles Dauve (1) Ζορ Βον/Zohr Vaughan (1) Ζύγκμουντ Μπάουμαν/Zygmunt Bauman (3) Ζυλ Ντωβέ/Gilles Dauvé (3) ζωή (45) Ζωρζ Μπατάιγ/Georges Bataille (1) ηθική (34) ΗΠΑ (19) Θανάσης Σβώλος (1) Θάτσερ/Thatcher (1) θέαμα/spectacle (14) Θένια Κουτρουμπή (1) Θεολόγος Βοσταντζόγλου (1) Θεός (16) Θεοφάνης Μελάς (2) Θεσσαλονίκη (2) Θήοντορ Ρόζακ/Theodore Roszak (1) θλίψη (12) Θοδωρής Χιώτης (1) Θόδωρος Ζιάκας (1) Θουκυδίδης (2) Ι.Θ. Κακριδής (1) Ίαν Χάκινγκ/Ian Hacking (3) Ιβάν Παβλόφ/Ива́н Па́влов (1) Ιβάν Τουργκένιεφ/Иван Тургенев (1) Ίγγα Κρεστενσεν/Inger Christensen (1) ιδρύματα τέχνης (7) ικέτες και ξένιοι (6) Ιλιάδα (1) Ιράν (1) Ισαάκ Μπ. Σίνγκερ/Isaac B. Singer (1) Ισπανία (1) Ισπαχάν (1) ιστορία (41) ισχύς (22) Ιχάμπ Χασσάν/Ihab Hassan (1) Ιωάννα Τσιβάκου (1) Ιωάννης ο Θεολόγος (1) Ιωσήφ Στάλιν/Ио́сиф Ста́лин (2) Κ.Π. Καβάφης (3) Κ.Σ. Λιούις/C.S. Lewis (4) Κάθλην Ρέιν/Kathleen Raine (1) καλλιτέχνες (24) Καλοκαίρι (8) Κάρελ Φουνκ/Karel Funk (1) Κάρεν Κίλιμνικ/Karen Kilimnik (1) Καρλ Γκέοργκ Μπύχνερ/Karl Georg Büchner (1) Καρλ Κορς/Karl Korsch (3) Καρλ Κράους/Karl Kraus (3) Καρλ Μαρξ/Karl Marx (33) Καρλ Πολάνυι/Karl Polanyi (2) Καρλ Σμιτ/Karl Schmidt (1) Καρλομάγνος (1) Κάρολος Δαρβίνος/Charles Darwin (1) Καρτέσιος/Descartes (7) Καταστασιακή Διεθνής/Internationale Situationniste (9) καταστασιακοί/situationnistes (20) Κατερίνα Αθανασίου (1) Κατερίνα Ηλιοπούλου (8) Κέβιν Κέλι/Kevin Kelly (2) Κεν Λόουτς/Ken Loach (1) Κεν Ρόμπινσον/Ken Robinson (1) Κένεθ Γκέργκεν/Kenneth Gergen (1) κενό (18) κεφαλαιοκρατία (38) Κίνα (1) Κλάους Κάρστενσον/Claus Carstensen (1) Κλερ Οζιάς/Claire Auzias (1) Κλωντ Λεβί-Στρώς/Claude Lévi-Strauss (4) Κομμούνα (1) κομμουνισμός (10) Κόνσταντ/Constant Niewenhuys (1) Κοπεγχάγη (1) Κόρα Ντάιαμοντ/Cora Diamond (1) Κορνήλιος Καστοριάδης (10) Κουρτ Βάιλ/Kurt Weil (1) Κουρτ Σβίττερς/Kurt Schwitters (1) κράτος (14) κρίση (33) Κριστιάν Ντελακαμπάιν/Christiane Delacampaigne (1) Κριστίν Λαγκάρντ/Christine Laguarde (1) Κριστόφ Κισλόφσκι/Krzysztof Kieslowski (1) Κρίστοφερ Λας/Christopher Lasch (4) Κροστάνδη (1) κυριαρχία (13) Κωνσταντίνος Καραμανλής (1) Κωνσταντίνος Ματσούκας (1) Κώστας Βάρναλης (1) Κώστας Δεσποινιάδης (4) Κώστας Κολημένος (1) Κώστας Παπαϊωάννου (7) Κώστας Χριστοδούλου (1) Κωστής Βελόνης (1) Κωστής Παπαγιώργης (2) Λ. Βίττγκενσταϊν/L. Wittgenstein (17) Λα Μετρί/ La Mettrie (1) Λάζαρος Αρσενίου (3) Λάκι Λουτσιάνο/Lucky Luciano (1) Λάμπρος Κωνσταντάρας (1) Λάο Τσε/老子 (1) Λαρς φον Τρίερ/Lars von Trier (1) λενινισμός (6) Λεξικό Κριαρά (1) Λεξικό Liddell-Scott (2) Λέο Στράους/Leo Strauss (1) Λεόν Βαλράς/Léon Walras (2) Λέσχη Φιλελεύθερης Ανάγνωσης (1) Λετονία (1) Λετριστές/Lettristes (1) Λέων Σεστώφ/Лев Шесто́в (2) Λέων Τρότσκι/Лев Тро́цкий (3) Λιούις Μάμφορντ/Lewis Mumford (10) λογική (3) Λογιόλα/Loyola (1) Λόγος (26) λογοτεχνία (25) Λονδίνο (3) Λουί Αραγκόν/Louis Aragon (1) Λουί Μαλ/Louis Mal (1) Λουΐ ντε Σαιν Ζυστ/Louis de Saint Juste (1) Λουί Ντυμόν/Louis Dumont (7) Λουίς Αλτουσέρ/Louis Althusser (1) Λουίς Μπουνιουέλ/Louis Buñuel (3) Λουσιέν Μαλζόν/Lucien Malson (1) Λουσίντα και Ντέιβις Μάτλοκ/L & D Matlock (1) Λυγκέας (2) Λωτρεαμόν/Lautréamont (7) Μ. Γκωσέ/M. Gauchet (1) Μάης '68 (1) Μάικ Κέλυ/Mike Kelley (1) Μάικλ Χάρντ/Michael Hardt (1) Μάκης Μηλάτος (1) Μακιαβέλλι/Machiavelli (4) Μάλκολμ Λόουρι/Malcolm Lowry (1) Μάλκολμ Χ/Malcolm X (1) μανιφέστα (65) Μανόλης Λαμπρίδης (1) Μανώλης Αναγνωστάκης (3) Μαξ Βέμπερ/Max Weber (2) Μαξ Ήστμαν/Max Eastman (1) Μαρακές (1) Μάρθα Γκέλχορν/Martha Gellhorn (1) Μαρί ντε Ενζέλ/Marie de Hennezel (1) Μαρίνα Τσβετάγιεβα/Мари́на Цвета́ева (3) Μάρσαλ Σάλινς/Marshall Sahlins (5) Μαρσέλ Μαριέν/Marcel Mariën (1) Μαρσέλ Μως/Marcel Mauss (1) Μαρσέλ Ντυσάν/Marcel Duchamp (1) Μάρτζορι Πέρλοφ/Marjorie Perloff (1) Μάρτζορι Ρόουλινγκ/Marjorie Rowling (1) Μάρτιν Λούθερ Κινγκ/M.L. King (1) Μάρτιν Μπούμπερ/Martin Buber (1) Μάρτιν Χάιντεγγερ/Martin Heidegger (5) μελαγχολία (5) Μελούνα (1) Μέριλυν (1) Μεσαίωνας (7) Μέση Ανατολή (1) μεταμοντέρνο (10) μεταμορφωτική δύναμη (34) μηδέν (11) μηδενισμός (35) Μηνάς Εμμανουήλ (1) Μίλτος Θεοδοσίου (2) Μίλτος Σαχτούρης (2) Μίλτων Φρίντμαν/Milton Friedmann (1) Μιριέλ Μπαρμπερί/Muriel Barbery (1) Μισέλ Αλιετά/Michel Aglietta (1) Μισέλ Ουελμπέκ/Michel Houellebecq (3) Μισέλ Πικολί/Michel Piccoli (1) Μισέλ Σερ/Michel Serres (1) Μισέλ Τουρνιέ/Michel Tournier (2) Μισέλ Φουκώ/Michel Foucault (12) ΜΙΤ (1) Μίχαελ Λέβι/Michael Loewy (2) Μιχαήλ Θερβάντες/Miguel Cervantes (1) Μιχαήλ Μπακούνιν/Михаил Бакунин (2) Μιχαήλ Μπαχτίν/Михаи́л Бахти́н (1) Μιχαηλάγγελος Αντονιόνι/Michelangelo Antonioni (2) Μιχάλης Πάγκαλος (1) Μόμπυ Ντικ (1) Μόρις Ντρούρι/Maurice Drury (1) μουσική (36) Μουσταφά Καγιάτι/Mustafa Khayati (1) μοφερισμός/mofferism (6) Μπαρούχ Σπινόζα/Baruch Spinoza (1) Μπάρυ Άνσγουωρθ/Barry Unsworth (1) Μπέλα Ταρ/Béla Tarr (1) Μπέρναρντ Μάντεβιλ/Bernard Mandeville (1) Μπέρτολντ Μπρεχτ/Bertold Brecht (3) Μπίφο Μπεράρντι/Bifo Berardi (2) Μπλεζ Πασκάλ/Blaise Pascal (1) Μπομπ Ντύλαν/Bon Dylan (1) Μπρέτον Γουντς (1) Μπριζίτ Μπαρντό/Brigitte Bardot (2) Μύκονος (1) μυστικισμός (1) Μωρίς Μερλώ-Ποντύ/Maurice Merleau-Ponty (2) Ν.Α. Μπερντγιάεφ/ Н/ А. Бердя́ев (1) Ν.Γ. Πεντζίκης (1) ναζιστοφασισμός (29) ναρκισσισμός (10) Νασρεντίν Χότζας (1) ναυαγοί (2) Νέα Ζηλανδία (1) Νέα Υόρκη (2) Νεάντερταλ (1) νεοφιλελευθερισμός (12) Νίκος Εγγονόπουλος (3) Νίκος Ζαχαριάδης (2) Νίκος Καρούζος (4) Νίκος Μπελογιάννης (1) Νίκος Σκοπλάκης (1) Νίκος Buccanier Κούρκουλος (6) Νόαμ Τσόμσκι/Noam Chomsky (1) Νόρμπερτ Ελίας/Norbert Elias (1) νους (24) Νούτσιο Όρντινε/Nuccio Ordine (1) Ντ. Ουίγκινς/D. Wiggins (2) Ντ. Χάνκοκ/D. Hancock (1) Ντέιβιντ Λυντς/David Lynch (3) Ντέιβιντ Μπομ/David Bohm (1) Ντέιβιντ Ρικάρντο/David Ricardo (4) Ντέιβιντ Χιούμ/David Hume (4) Ντέσμοντ Μόρις/Desmont Morris (1) Ντμίτρι Πρίγκοφ/Дми́трий При́гов (1) Ντον Ντελίλο/Don Delillo (2) Ντόναλντ Γουίνικοτ/Donald Winnicott (2) Ντονέλα Μήντοους/Donella Meadows (1) Ξενοδοχείο των Ξένων (2) Ξενοφών (3) ξεψάρωμα (3) Ο. Σ. Βίκτορ/H. St Victor (1) Οδύσσεια (2) οικονομία (52) Οκτάβιο Πας/Octavio Paz (2) Όλγα Γερογιαννάκη (1) όλεθρος (29) Όμηρος (1) ομιλίες (13) ΟΟΣΑ (1) Ορφέας Απέργης (2) Όσκαρ Ουάιλντ/Oskar Wilde (2) Ουίσταν Ώντεν/Wystan Auden (3) Ουόλτ Ουΐτμαν/Walt Whitman (1) Π.Α.Ρενουάρ/P.A.Renoir (1) Π.Μ.Σ. Χάκερ/P.M.S. Hacker (6) παιδεία (7) παιχνίδι (7) Παναγιώτης Κονδύλης (10) Παπάγος (1) παπαρολογία (7) παράδοση (4) παραμύθιασμα (2) Παρίσι (1) Πάρνηθα (1) Πασκάλ Ενζέλ/Pascal Engel (1) Πάσχος Μανδραβέλης (3) Πέδρο Ματέο/Pedro Mateo (1) Πέπη Ρηγοπούλου (1) περιπέτεια (3) Πέτρος Αρτάνης (1) Πέτρος Κορνήλιος/Pierre Corneille (1) Πέτρος Παπαθανασίου (1) Πήτερ Γκητς/P.T. Geach (2) Πήτερ Κρηφτ/Peter Kreeft (1) Πήτερ Μπρουκ/Peter Brook (1) Πήτερ Ουίντς/Peter Winch (2) Πήτερ Ουότκινς/Peter Watkins (1) Πιέρ Μανάν/Pierre Manent (1) Πιέρ Μπουρντιέ/Pierre Bourdieu (1) Πιέρ-Ζοζέφ Προυντόν/Pierre-Joseph Proudhon (1) Πλαστήρας (2) Πλάτωνας (4) πλουραλισμός (1) ποίηση (67) πολεμικά κείμενα (11) πόλεμος (26) πόλη (25) πολιτική (49) Ποτάμι (1) προαίρεση (1) προεκλογικά μηνύματα (9) προλεταριάτο (47) Προμηθέας (1) προπαγάνδα (57) Πωλ Βιριλιό/Paul Virilio (1) Πωλ Βαλερύ/Paul Valery (1) Πωλ Ζοριόν/Paul Jorion (1) Πωλ Ζωγραφάκης (1) Πωλ Λαφάργκ/Paul Lafargue (2) Πωλ Ρικέρ/Paul Ricoeur (2) Ρ. ΜακΝαμάρα/R. MacNamara (3) Ραούλ Βανεγκέμ/Raoul Vaneigem (6) Ραούλ Σουρίτα/Raul Zurita (1) Ρας Ρίις/Rush Rhees (1) Ράσελ Τζάκομπι/Russel Jacobi (3) Ρέι Μπράντμπερι/Ray Bradbury (1) Ρέιμοντ Κάρβερ/Raymond Carver (1) Ρενέ Ζιράρ/René Girard (10) Ρενέ Κλερ/ René Clair (1) Ρισελιέ/Richelieu (1) Ρίτα Γκαβέρα (1) Ρίτσαρντ Κόμπντεν/Richard Cobden (1) Ρίτσαρντ Μοράν/Richard Moran (1) Ρίτσαρντ Ρόρτι/Richard Rorty (7) Ροβεσπιέρος (1) Ρόζα Λούξεμπουργκ/Rosa Luxembourg (3) Ρόζενταλ-Γιούντιν (1) ρομαντισμός (4) Ρομπέρ Αντέλμ/Robert Antelme (1) Ρόμπερτ Οπενχάϊμερ/Robert Oppenheimer (1) Ρόμπερτ Ρέντφορντ/Robert Redford (1) Ρόμπερτ Φρανκ/Robert Frank (1) Ρόμπερτ Χας/Robert Hass (2) Ρομπέρτο Χουαρόθ/Roberto Juarroz (1) Ρουμανία (1) Ρωσία (3) Σ. Μπενβενούτο/S. Benvenuto (1) Σ. Πιρόν/S. Piron (1) Σαίξπηρ/Shakespeare (1) Σαν Φρανσίσκο (1) σαπουνόφουσκες (10) Σαρλ Μπωντλέρ/Charles Baudeilaire (1) Σαρλ Μπωντλέρ/Charles Baudeilaire (1) Σαρλ Πεγκί/Charles Péguy (1) Σαρλ Φουριέ/Charles Fourier (1) Σβετλάνα Αλεξίεβιτς/Светлана Алексиевич (1) Σέρεν Κίρκεγκωρ/Søren Kierkegaard (5) Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλου (1) Σέσιλ ντε Μιλ/Cecil DeMille (1) σθένος (4) Σιμόν Βέιλ/Simone Weil (6) Σιμόν Λέις/Simon Leys (1) σινεμά (44) Σίνεντ Ο'Κόνορ/Sinead O'Connor (1) Σίντνεϊ Λιουμέτ/Sidney Lumet (1) Σίσυφος (1) σκεπτικισμός (6) Σκιπίων ο Αφρικανός (1) σκουπιδοντενεκέδες (1) Σλαβόι Ζίζεκ/Slavoj Žižek (4) Σόνια (1) σοσιαλδημοκρατία (7) Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα (1) Σουηδία (3) Σουν Τζου/ 孫子 (1) σουρεαλισμός (7) σοφία (6) Σπύρος Κυριαζόπουλος (7) σταλινισμός (14) Σταμάτης Γονίδης (1) Σταμάτης Πολενάκης (1) Στάνλεϊ Κάβελ/Stanley Cavell (2) Στάνλεϊ Κιούμπρικ/Stanley Kubrick (1) Στάντις Λώουντερ/Standish Lawder (2) Στέλιος Κούλογλου (1) Στέλιος Ράμφος (1) Στεφάν Λαβινιότ/Stéphane Lavignotte (1) Στέφανος Λουπάσκο/Stephan Lupasco (4) Στέφανoς Ροζάνης (8) Στήβεν Πίνκερ/Steven Pinker (2) στρατόπεδα εργασίας (10) στρατόπερα αναψυχής (1) Σύλβια Πλαθ/Sylvia Plath (1) Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (3) Σύνταγμα (1) σχετικισμός (2) Σωκράτης (4) σώμα (3) Τ.Κ.Παπατσώνης (2) Τ.Σ. Έλλιοτ/T.S. Elliot (3) Τάκης Μίχας (2) Ταλίν (1) Τάλκοτ Πάρσονς/Talcott Parsons (1) Τάσος Λάγγης (2) Τέοντορ Αντόρνο/Theodor Adorno (1) τέχνη (71) τεχνικό σύστημα (40) τεχνοκρατία (28) τεχνολογικός μεσσιανισμός (41) τεχνοσάχλα (16) Τζ. Μπένθαμ/J. Bentham (1) Τζ. Ρ. Σάουλ/J. R. Saul (8) Τζ. Σενμπάουμσφελντ/G. Schönbaumsfeld (1) Τζ. Στ. Μιλλ/J. St. Mill (1) Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν/J.R.R. Tolkien (1) Τζακ Α. Γκόλντστοουν/Jack A. Goldstone (1) Τζέημς Μπάλντουιν/James Baldwin (1) Τζέφρεϊ Χερφ/Jeffrey Herf (1) Τζον Γκρέι/John Gray (1) Τζον Κ. Γκαλμπρέιθ/John K. Galbraith (1) Τζον Λοκ/John Locke (3) Τζον Μ. Κούτσι/John M. Coetzee (2) Τζον Ρωλς/John Rawls (2) Τζον Σερλ/John Searle (6) Τζον Στάινμπεκ/John Steinbeck (1) Τζον Φ. Κέννεντυ/John F. Kennedy (3) Τζον Φόουλς/John Fowles (1) Τζον Χιούστον/John Houston (1) Τζον Ώστιν/John Austin (1) Τζορτζ Όργουελ/George Orwell (4) Τζορτζ Στάινερ/George Steiner (2) Τζόρτζιο Αγκάμπεν/Giorgio Agamben (4) Τζουζέπε Πίνοτ-Γκαλίτσιο/Giuseppe Pinot-Gallizio (1) Τζούλια Κρίστεβα/Julia Cristeva (1) Τομά Λεπετιέ/Thomas Lepeltier (1) Τομάς Ιμπάνιεθ/Tomás Ibáñez (1) Τόμας Πίντσον/ Thomas Pynchon (1) Τόμας Ρηντ/Thomas Reid (2) Τόμας Χομπς/Thomas Hobbes (4) Τόνι Νέγκρι/Toni Negri (2) Τόνι Σουάρτζ/Tony Schwartz (1) τραγωδία (10) Τρανσχιουμανισμός (1) Τριλεκτική (11) Τριστάν Τζαρά/Tristan Tzara (1) Τρόικα (21) Τσαρλς Ντέιβενπορτ/Charles Davenport (1) Τσαρλς Ράιτ Μιλλς/Charles Wright Mills (1) Τσαρλς Σ. Περς/Charles S. Peirce (1) Τσαρλς Τέιλορ/Charles Taylor (1) Τσαρλς Φορτ/Charles Fort (1) τυραννία (14) Υβ Λε Μανάκ/Yves Le Manach (9) Υβ Μισώ/Yves Michaud (1) υλισμός (13) υπαρξισμός (3) υποκείμενο (29) υπομονή (2) Φ. Ε. Ρεϊνάλ/F. E. Reynal (1) Φ. Σελίν/. Céline (1) Φ.Ντ. Πητ/F.D.Peat (1) Φαινομενολογία (1) Φελίξ Γκουαταρί/Félix Guattari (1) Φερνάντο Αρρραμπάλ/Fernando Arrabal (1) Φερνάντο Πεσσόα/Fernando Pessoa (2) Φθινόπωρο (1) Φίγκαρο (1) Φίλιπ Λάρκιν/Philip Larkin (1) Φιλοσοφία (77) Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι/Фёдор Достоевский (5) Φλαν Ο' Μπράϊαν/Flann O' Brien (1) Φουκουσίμα (3) Φρ. Ένγκελς/Fr. Engels (7) Φρ. Νίτσε/Fr. Nietsche (11) Φρ. Σιμιάν/Fr. Simiand (1) Φρ. Φουρκέ/Fr. Fourquet (1) Φράνσις Μπέικον/Francis Bacon (1) Φρανσουά Γκρουά/François Grua (1) Φρανσουά Καραντέκ/François Caradec (1) Φρανσουά Λυοτάρ/François Lyotard (1) Φρανσουά Φουρκέ/François Fourquet (1) Φραντς Κάφκα/Frantz Kafka (2) Φρέντερικ Τέιλορ/Frederick Taylor (1) Φρέντερικ Τζέιμσον/Frederick Jameson (1) Φρήντριχ Γιάκομπι/Friedrich Jacobi (1) Φρήντριχ Έμπερτ/Fredrich Ebert (1) Φρήντριχ Μουρνάου/Friedrich Murnau (1) Φρήντριχ Χάγιεκ/Friedriech Hayek (2) Φριτς Λάιστ/Fritz Leist (1) φρμκ (13) Φρόιντ/Freud (5) Φώτης Τερζάκης (1) Χ. Λ. Μπόρχες/J. L. Borges (2) Χ. Μ. Εντσενσμπέργκερ/H. M. Enzensberger (1) Χάιμε Σεμπρούν/Jaime Semprun (1) χαρά (5) Χάρβαρντ (1) Χάρης Βλαβιανός (1) Χάρι Χόλε (1) Χάρυ Γκουγκενχάιμ/Harry Guggenheim (1) Χάρυ Φράνκφουρτ/Harry Frankfurt (1) Χέγκελ/Hegel (12) Χέερτ Μακ/Geert Mak (3) Χένρικ Ίψεν/H. Ibsen (1) Χέρμαν Μέλβιλ/Herman Melville (1) Χέρμπερτ Μαρκούζε/Herbert Marcuse (2) Χιλή (1) Χίλντε ντε Μπράιν/Hilde de Bruijn (1) χιούμορ (29) Χιροσίμα (4) Χλόη Κολλύρη (1) Χουάλ Βίβες/Juan Vives (1) χρήμα (14) χρήμα και μαγεία (21) Χρήστος Βακαλόπουλος (1) Χριστός (3) χρόνος (10) ψυχή (12) ωφελιμισμός (13) A.I. (6) Ange S. Vlachos (1) Bar Beduin (1) Beatnics (1) beton7 (12) BHL (2) Biennale (2) Bloomberg (1) Bob Dylan (1) Bob Marley (1) Bodies (3) Bruce Springsteen (1) Cinemarian (3) CNN (1) dada (2) dangerfew (77) David Bowie (1) DAVOS (2) Descombes (1) DOCUMENTA (1) Einsatzgruppe D (1) EMAF (1) Frank Zappa (3) Gaston Bachelard/Γκαστόν Μπασλάρ (1) Happyfew (5) HighSpeedAcces (1) Hippies (1) Hollowsky (163) Iggy Pop (1) Il Consigliere (3) intothepill (2) izi (230) Janitoring (1) Jazz (2) Jeffrey Lee Pierce (1) Jimmy Cliff (1) Joe Strummer (1) Johnny Cash (2) Keith Richards (1) La Tribune (1) Malaguena (1) Mark Twain (1) Miles Davis (2) Monty Python (1) Muppet Show (1) nem68 (1) Nick Cave (1) Nosotros (1) psonia (4) RadioBubble (61) Renty (3) Ringo Star (1) RSA (1) Salon De Vortex (5) Scott Asheton (1) Serajevomag (1) sexbox (2) socialmedia (2) Tales from the Crypt (1) TESTS! (6) TwixtLab (1) UNICEF (1) urban hacking (13) Wall Street Journal (1) wobblies (2) Zακ Μπουβρές/Jacques Bouveresse (1) Zabriskie Point (1) zi (1) Zoviets (1)