10 Δεκεμβρίου 2007

Το λεγόμενο "ασφαλιστικό" δεν είναι ζήτημα οικονομικο-λογιστικό


Ήταν, λέει, ένα γεροντάκι. Σκάλιζε και φρόντιζε μια μικρούλα μηλιά. Περνάει ένας νεαρός κι αρχίζει την πλάκα:

- Μα γιατί την ποτίζεις και τη σκαλίζεις τζάμπα τη μηλιά; Σάμπως θα κερδίσεις τίποτε από δαύτην; Όταν θα κάνει το πρώτο της μήλο, εσύ θα είσαι μακαρίτης από καιρό!

Και το γεροντάκι τού απαντάει:

- Όπως εγώ γεύτηκα καρπούς από δέντρα που φύτεψαν και φρόντισαν πριν από μένα γεροντάκια χωρίς να προλάβουνε να τα χαρούν, έτσι κι εγώ θ' αφήσω πίσω μου καρπούς για τους επόμενους.  

Αν ο καθένας κοιτάζει μόνο έως εκεί που φτάνει η σκιά του, ή το πιο άμεσο συμφέρον του, θα έρθει η ώρα που όσες λογιστικές κι αν γίνουν, δεν πρόκειται να γλυτώσει την ψάθα ... κι αν όχι αυτός, τα παιδιά του.


20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μαρέσει...μπορεί νάσαστε λίγοι και χαρούμενοι αλλά λέτε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/η ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΎ ΚΑΛΟ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

HollowSky είπε...

Έτσι είναι Καπ-Κουμ,

όταν μια κοινωνία κοντεύει ολοένα και περισσότερο ν' αφήσει στους επόμενους ΧΡΕΗ και μόνο χρέη...

Ανώνυμος είπε...

hollowsky
σίγα μας έκανες να κλάψουμε.
Ρε τι καλο ήταν το γεροντάκι που φύτευε και πότιζε τι μηλιά.
Σφαίρες σε τίποτα κεφάλια είχε φυτέψει -γιατι έτσι κάνουν οι άνθρωποι χολοου, τις μηλιές τις ποτίζει κι η βροχούλα- ...ο παπούκος ο καημένος που βρήκε και τις μηλιές ποτισμένες από τους παλιούς? Κλαψ
Να μας τον γνωρίσεις ρε συ χολοου αυτόν το παπούλη


Αυτά για "τα χρέη",τα έγραφαν και ρωμαίοι χρονογράφοι (αρχαίοι ρωμαίοι χρονογράφοι)
αλλού είναι το ψητό φίλε και το ξέρεις ... κι ασε το τι θα "αφήσουμε στα παιδάκια μας".

Αχ μωρέ πως τα λυπάμαι τα παιδάκια μας...
τα καημένα τα παιδάκια μας να τα προικίσουμε, να μαζευτούμε και να κάνουμε την κοινωνία καλύτερη για τα παιδάκια μας μωρε, να την κάνουμε παιδικό σταθμό με νεροτσουλήθρες και κουβαδάκια.
Κι εσύ ρε Κα Γου, πολύτεκνος κι εσύ βρε.
Αντε ρε παιδιά το άλλο Σαββατο συγκέντρωση στους Ναυτοπρόσκοπους στην Μαρίνα Ζεας να βγούμε να μοιράσουμε μικρά μήλα κι αχλάδια ρόδια και γλυκό σταφύλι και Κυδώνι όπως το έκανε η Γιαγιάκα μου μιας κι είναι χρονιάρες μέρες... και την Κυριακή στο κατηχητικό.

Καλή χρονιά.

Ανώνυμος είπε...

α, χρονικογράφοι ήθελα να γράψω αλλά είμαι από τους παλιούς, και ... παιδάκι μου τι να κάνεις έτσι μας τα έμαθαν έτσι τα λέμε και μπερδευόμαστε.

HollowSky είπε...

@ Taliban Few,

είσαι τόσο κακός όσο θέλεις να δείχνεις ή σου βγαίνει απλά από αντίδραση στους καλωσυνάτους μαλακοκάβληδες;

Anyway, η ανθρωπότητα δεν μεγάλωσε μόνο σφαίρες μπαρουτοκαπνισμένε μου!

Έβαλαν σ' αυτή το λιθαράκι τους και κάποιοι πραγματικά καλοί άνθρωποι, άνθρωποι φροντιστεροί που λέμε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν αγαθιάρηδες όπως νομίζεις.

Ξέρεις, μπορεί θαυμάσια να είσαι και ξύπνιος και υποψιασμένος και καλός άνθρωπος - δηλαδή άνθρωπος με ηθικό δίλημμα και με ηθική επιλογή υπέρ του καλού ...

... και ναι, ναι, όλα αυτά δεν είναι πολύ μοντέρνα, το ξέρω, αλλά τι να κάνουμε; είναι πολύ πραγματικά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε χόλοου , για να συνεννοηθούμε καλέ μου άνθρωπε όταν έκανα το σχόλιο δεν σκεφτόμουν εξω-ιστορικά όπως εσύ. Δηλαδή με καλό και κακό.
Εκεί όντως υπάρχουν καλοί και κακοί θεοί, δαίμονες, νεραιδούλες κενταυροι, παναγίτσες χριστούληδες διαβολάκια....

Αυτοί όμως δεν είναι άνθρωποι είναι ή θεάνθρωποι , ή πνεύματα ή πλάσματα γενικώς η το πολύ τίποτες Σαμάνοι τίγκα στην ντρόγκα.

Για τους ανρώπους ρε χολοου μιλούσα και όχι μόνον για την μοντέρνα ιστορία τους αλλά και την παλιότερη και την αρχαία που το καλό και το κακό δεν υπάρχει που είναι μπερδεμένα τα πράγματα και χιλιάδες Ανθρωποι μπορεί να υποστηρίξουν τον μετέπειτα μυθολογημένο ως "κακό" εχοντας πιστεψει το παραμύθι ότι είναι καλός.

Βεβαίως υπάρχει και η "ιστορία της φιλανθρωπίας" αλλά αυτήν χόλοου δεν την γνωρίζω.

Δηλαδη εγώ το πήγα "άνθρωπος προς άνθρωπο" και όχι φιλάνθρωπος προς άνθρωπο ή θεάνθρωπος προς άνθρωπο,
αν με εννοείς.

Αν βεβαια το πάμε έτσι τότε ο καλός παππούλης μπορεί να παίξει σημαντικό πραγματι ρόλο παραδείγματος στα μικρά παιδάκια και να χουμε πολλές πολλές μηλιες καρποφορούσες και φουντωτές.
Αλλά όχι εδώ και σίγουρα όχι τώρα.
Και για να σου πω και το άλλο δεν βιάζομαι καθόλου, ο παράδεισος μπορεί να περιμένει.

Ανώνυμος είπε...

@ Ταλιβαν Φίου,

θα σε απογοητεύσω, φίλε, αλλά όλα αυτά περί απόλυτης σχετικότητας του καλού και του κακού μπορεί να τα σκεφτεί και να τα πει κανείς, μόνον όταν βρίσκεται ΕΚΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ και τον θωρεί από ψηλάάάάά.

Κοντολογίς, είναι σκέτες ιδέες και ταιριάζουν με μια ελιτίστικη = παθητική, σνομπ, δειλή στο βάθος στάση ζωής. Κι αυτή είναι της μόδας.

ΤΗΝ ΩΡΑ όμως ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ Θ' ΑΦΗΣΕΙΣ - κι αυτό τυχαίνει φίλε να είναι η ζωή επάνω στη γη -, τότε το καλό και το κακό δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ σχετικά. Καίνε αδερφέ, πώς το λένε!

Τούτο διδάσκει η (ντεμοντέ σήμερα) αγωνιστική στάση ζωής.

Ανώνυμος είπε...

Αντίθετα φίλε χόλοου, νομίζω ότι οι καλοί αμερικάνοι και οι κακοί άραβες είναι της μόδας.
Μάλλον μιλάμε για κλασσικά "κοψίματα".

Πάλι στηρίζεσαι -και αρχίζω να απορώ- σε έναν διαχωρισμό, αυτόν τώρα του σχετικού-απόλυτου.

Η αγωνιστική στάση ζωής που κι αυτή είναι "κλασσικό κόψιμο" και όχι μόδα
δεν διδάσκει με ποιόν θα πας και ποιόν θα αφήσεις αλλά το ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ-ΤΩΡΑ.
Και άσε τα περι μοδός και περί "απολύτου σχετικότητος" κατα μέρος.

Αλλά μπορεί αγαπητε μου χόλοου να συνεννοηθούμε.
Εσύ ψάξε τον καλό και τον κακό Το Καλό και Το Κακό, και μόλις το βρεις σφύρα το. Εγώ ΕΔΩ θα είμαι με όποιο καλό και όποιο κακό θες εσύ...δεν με νοιάζει, αρκει να μην μου χαθείς στο ψάξιμο. Με καταλαβαίνεις υποθέτω, είμαι από αυτούς τους μοδάτους που είναι υπέρ της ΠΑΡ ΟΥΣΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

@ Ταλιμπάν,

άσχετο με το θέμα μας αυτό το περί καλών αμερικάνων και κακών ταλιμπάν (ή το ανάποδο).

Το να είσαι "εδώ-τώρα" δεν σημαίνει τίποτα: και η γάτα του ήταν "εδώ-τώρα" (μέχρι να ψοφήσει), όπως επίσης και τα φυτά στις γλάστρες του μπαλκονιού μου.

Όλοι και όλα "εδώ-τώρα" είμαστε! Το θέμα είναι ΠΩΣ είμαστε! Είμαστε σαν ελεύθερα όντα ή απλώς προσαρμοσμένοι στην περίσταση;

Εάν είμαστε "εδώ-τώρα" σαν ελεύθερα όντα (στα χρόνια μου αυτό ήταν συνώνυμο του ανθρώπου), τότε σημαίνει ότι ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ το ΠΩΣ είμαστε "εδώ-τώρα". Ειδεμή, αν δεν επιλέγουμε, είμαστε απλώς προσαρμοσμένοι στην περίσταση (στα χρόνια μου αυτό το λέγαμε κομφορμισμό).

Ε, λοιπόν, δεν υπάρχει ουσιαστικά ελεύθερη επιλογή άλλη από την ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, τουτέστιν την επιλογή μεταξύ καλού και κακού.

Διαχωρίζω εγώ κάτι που δεν είναι από μόνο του διαχωρισμένο;

Ή μήπως, από φόβο μπας και "διαχωρίσεις", πέφτεις στην πνευματική νύχτα όπου όλες οι αγελάδες είναι μαύρες;

Ανώνυμος είπε...

Μα έχουμε τα ίδια χρονια ρε παλιοκαραβάνα χολοου, αρα μάλλον στα δικά "μας" χρονια είμασταν σε άλλες διαστασεις, γιατι στα δικά μου χρόνια τα "ελεύθερα όντα" ήταν κάτι χαζοχαρούμενοι με κιθάρες.
Μήπως είσαι φαν της αρλέτας ρε χολοου ή μήπως του Κινούση.

Η άλλη πιο πιθανή περίπτωση είναι να με μπερδεύεις με άλλον.

Κατα τα άλλα παμπόνηρα, για μικρά παιδιά, που μου λές ρώτα τη γάτα σου (που δεν θα ναι του Σρεντιγκερ) ποιο είναι το εδώ και το εκει της ποιο είναι το τώρα το πρίν και το μετα της και περίμενε να δεις τι θα σου πει. Πού θα πάει.

Επίσης το "έλεύθερη επιλογή" είναι μια από τις βασικές αντιφάσεις όρων που χρησιμοποιεί κάθε τόσο αυτός που κάνει κουμάντο στο πάνελ των επιλογών.

Και η ΗΘΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ το ίδιο.
Εδώ θύμισες Αυλωνίτη σε μέτρια ελληνική κωμωδία "πνευμα και ηθική" ...θυμάσε

οσο για την ερώτησή
"Διαχωρίζω εγώ κάτι που δεν είναι από μόνο του διαχωρισμένο; και την
πνευματική νύχτα όπου όλες οι αγελάδες είναι μαύρες"
Αυτά μεταξύ μας τα χω πει και γώ σε κάτι κοπελίτσες που κυάλαρα όταν ήμουν φοιτητής στην αρχιτεκτονική και πιάσανε. Τότε δεν υπήρχε και η "μεταμοντέρνα" πνευματική νύχτα και τα πράγματα ήσαν πιο εύκολα. Αλλά για να παραστήσω και λίγο το χαζό όπως εσύ με τα "ειμαστε όλοι εδώ" και να σου απαντήσω, Ναι την νύχτα τι θες να ναι οι αγελάδες άσπρες.
Την νύχτα δεν υπάρχουν καν αγελάδες.
Ελα πιασε αλλο θεμα ποτιζομηλε παπουκο μου. Αυτο δεν βγήκε.

Ανώνυμος είπε...

@ Taliban F,

βλέπω ότι την κάνεις με πλάγια πηδηματάκια. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ απάντησή σου ήταν η τελευταία. Γιατί; Στέρεψες από επιχειρήματα;

Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχουμε τα ίδια χρόνια αδερφέ, γιατί στα νιάτα μου δεν έπαιζαν "κάτι χαζοχαρούμενοι με κιθάρες". Αυτοί (και η Αρλέτα) έδρασαν όταν ήμουνα μικρό νινί.

Άρα είσαι και παλιόγερος - χωρίς παρεξήγηση, έτσι;

:-p

Περιμένω σπινθηριστά επιχειρήματα, όπως και στις προηγούμενες απαντήσεις σου.

Ανώνυμος είπε...

Ταλιμπαν, αυτό που ήθελα να μου εξηγήσεις είναι αν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που κατήργησαν πχ. το δουλεμπόριο, τον 18ο αιώνα στην αγγλία ή οι άνθρωποι που προσπάθησαν εμπνεύστηκαν και πολλές φορές κατάφεραν αλλαγες (οκταωρο, δικαιωμα στην απεργία, δημοκρατικές εκλογές, ισότητα και ισονομία, δωρεάν παιδεία, ασφάλιση, δημόσια υγεία κτλ.)
τί ήταν χαζοχαρούμενοι, αιμοσταγείς πολεμόχαροι στρατηλάτες,θεούληδες και ναυτοπρόσκοποι,καλές νεραιδούλες μήπως? ή άνθρωποι με δράση και όραμα για έναν κόσμο ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Σε ενοχλεί η έκφραση "καλός άνθρωπός"? Μην σε ενοχλει, γιατι είναι θέμα ουσίας το να μπορεούμε να την ξεστομίσουμε.
Μπορεί να διαφωνώ με την εξυπνάδα του χόλοου ότι το είναι της γάτας του ΕΙΝΑΙ (μάλλον κι αυτός διαφωνεί) αλλά συμφωνώ ότι αργά ή γρήγορα- κι εσύ φρόντισε το συντομότερο να το κάνεις - πρέπει να πάρεις μια θέση.
Αλλιώς η ζωή φίλτατε είναι βαρετή.
Τώρα το ΚΑΛΟ και το ΚΑΚΟ είναι σίγουρα μια δυνατή αρχή που υπόσχεται και δια-τηρεί ισχυρότατες συγκινήσεις.

Χαπι Φιου κρατάτε γερά. Το σαιτ σας το παρακολουθώ τα τελευταία τεσσερα χρόνια και, πραγματι, εμφανίζεστε σπάνιότερα αλλά σίγουρα αξίζει αυτό μιας και το περιεχόμενο έχει αναβαθμιστεί πολύ.

Μπράβο σας.
Είναι από τα πραγματικά σπάνια περιοδικά που τα κείμενα, ακόμη κι αυτά που είναι "ελαφρά" η "ενημερωτικά" τα βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά.
Για το thingingbites

http://www.happyfew.gr/www/
thinking_bites_02%20westas.html )

και το Poetry Box ειδικά νομίζω ότι σας αξίζουν κι άλλα "μπράβο!"

υγ.Ασχετη ερώτηση σχετική με το εντιτόριαλ σας , ό τίτλος του με παραξενεψε, όχι ότι έχω κάτι με τα υβρίδια, (και γενικά δεν συμμερίζομαι τις θεωρίες περι υπάρξεως μιας "μετα-νεωτερικότητας" κτλ.) αλλά δεν κολλάει...

Ανώνυμος είπε...

@ gasper,

εκ μέρους όλων σε ευχαριστώ θερμά. Ωραία τα είπες στον Ταλιμπάνο! Για το "υβρίδιο" ... κάναμε λιγάκι πλάκα αλλά η αλήθεια είναι πως είμαστε, μετά χαράς, και "διασταύρωση διαφορετικών ποικιλιών". Εξαρχής μάλιστα. Άλλοτε βγαίναμε λίγο στραβοχυμένα, άλλοτε ασχημούτσικα, άλλοτε πιο συμπαθητικά, άλλοτε ακόμα καλύτερα .. ε, το χαπίφιο είδος παλεύει να βελτιωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Gasper μη βαράς ηρέμησε.
Φυσικά και έχω την απαραίτητη τόλμη να μιλήσω για καλούς ανθρώπους.
Η κουβέντα στο συγκεκριμένο ποστ ξεκίνησε από την ειρωνική κριτική που έκανα στο παράδειγμα του "καλού παππουκα" που πότιζε την Μηλια.
Περισσότερο "αισθητικό" ήταν αρχικά το "προβλημά" μου.
Κι εγώ θαμών της χιπιφιώτικης κατάστασης είμαι.
και κατα τα άλλα συμφωνώ, αν εξαιρέσεις το ότι ο Ned Ludd δεν πότιζε μηλιές, ...ο Blanqui ίσως.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το είδα καταρχήν δεν είμαι καθόλου κα - γου (Ρούνι).
Πάνω κάτω στη γενιά των 700 έουρος ανήκω..
Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είτε με καλοσύνη, είτε με λογικότητα στο ίδιο στόχο στοχεύετε... στην κοινωνία. Το κηνύγι του μονοσήμαντου κέρδους είτε ανήθικο είναι είτε παράλογο, το ίδιο κάνει.
Ρε παιδιά, ας αφήσουμε λίγο τα θέματα της Γραμμικής Β' και να δούμε και εμείς τι μήλα κουβαλάμε και αφήνουμε.

HollowSky είπε...

@ αγαπητέ Ταλιμπάνο,

"αισθητικά" μιλώντας δηλαδή, θα προτιμούσες μια εικόνα καταστροφής του παρόντος χάριν του μέλλοντος (Ludd) παρά δημιουργίας του μέλλοντος μέσα στο παρόν (ο παππούκος μου).

Ίσως σου διαφεύγει ότι, για να μεγαλώσεις μια μηλιά, πρέπει να ξερριζώσεις τα ζιζάνια που πάνε να την πνίξουν (και θα ήταν βλακώδες να μην το κάνεις αυτό) ...

... αλλά και ότι το να ξερριζώνεις ζιζάνια στο έτσι, χωρίς να έχεις τίποτα φυτέψει, είναι θλιβερά παρανοϊκό.

Ανώνυμος είπε...

Εννοούσα το παραβολικόν βουκολικόν του πράγματος, βρε παιδί μου.
Ξέρεις τώρα... η προφάνεια μπορεί να γίνει όντως δημιουργικό εργαλείο , αλλά μπορεί και να αποτύχει και να βγάλει γέλοιότητα σε κάτι μοντέρνους σαν και του λόγου μου.
Εξυπνα παλλικάρια φαινεστε, μπορείτε άαααανετα.
Ειδικά τώρα που είστε όντως λίγοι και καλοί.....
Ναι, ναι...
Πάμε παρακάτω, ή μάλλον παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

@ TalibanF,

να γελάσουμε λιγάκι: τι θα έλεγες αν, αντί για το "βουκολικόν" με τη μηλιά, έγραφα κάτι στο πιο αγριεμένο...

π.χ. ένα γεροντάκι Hell's Angel, καθότανε και γυάλιζε και λάδωνε τη Harley του, και πέρασε ένα πανκιό παλικαράκι, κ.λπ.;

:-) :-))

Δεν κολλάμε φίλε, πάμε παρακάτω, παραπάνω!!!

Σπινθήρες να βγαίνουν, όπως με την κουβέντα μας, για την οποία και σε ευχαριστώ...

... κι εύχομαι να ξαναδιασταυρώσουμε τα λόγια μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ετικέτες

1000 ρέγγες (7) 1100 (1) 1789 (2) 1837 (1) 1846 (1) 1848 (1) 1850 (1) 1871 (1) 1900 (2) 1907 (1) 190cm (4) 1917 (12) 1919 (1) 1936 (2) 1939 (1) 1940 (1) 1943 (2) 1944 (1) 1946 (1) 1947 (1) 1950 (2) 1952 (1) 1957 (1) 1965 (3) 1967 (1) 1968 (5) 1969 (1) 1978 (2) 1980 (1) 1983 (1) 2003 (1) 2006 (1) 2008 (9) 2015 (1) Α. Μπορντίγκα/A. Bordiga (1) Α. Σβιατόγκορ/А. Святогор (1) Α.Ι. (7) Α.Κέννυ/A. Kenny (1) Α.Κοντ/A.Comte (1) Α.Ντ.Μονκρετιέν/A.de Montchretien (1) αγάπη (5) Αγγλία (3) Αγία Πετρούπολη (1) Αδάμ Σμιθ/Adam Smith (9) Αθήνα (13) Αιδ. Μπίλι/Rev Billy (1) Άινσταϊν (1) Αισχύλος (1) Άκης Πάνου (1) Ακρόπολη (2) Αλαίν Καγιέ/Alain Caillé (1) Άλαν Τιούρινγκ/Alan Turing (2) Άλασνταιρ Μακιντάιρ/Alasdair MacIntyre (1) Αλβέρτος ο Μέγας (1) Αλέκα Παπαρήγα (1) Αλέξανδρος Κοζέβ/Alexandre Kojève (2) Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1) Αλέξανδρος Σμέμαν/Александр Шмеман (1) Αλέξανδρος Σοκούροφ/Алекса́ндр Соку́ров (1) Αλέξανδρος Τομπάζης (1) Αλέξανδρος Τρόκκι/Alexander Trocchi (1) Αλεξάντερ Μπέρκμαν/Александр Беркман (3) Αλέξης Ασλάνογλου (2) Αλέξης Καλοφωλιάς (1) Αλέξης ντε Τοκβίλ/Alexis deTocqueville (3) αλήθεια (27) Αληthεια (2) Αλκιβιάδης (1) αλλοτρίωση (61) Αλμπέρ Καμύ/Albert Camus (2) Άλμπερτ Σπέερ/Albert Speer (2) Άλμπερτ Φίνεϊ/Albert Finney (1) Αλμπέρτο Καβαλκάντι/Alberto Cavalcanti (2) Άλμπρεχτ Ντύρερ/Albrecht Duhrer (1) Άλντους Χάξλεϊ/Aldus Haxley (1) Αλταμίρα (6) Αλφειός (1) Αναξίμανδρος (1) ανάπτυξη (17) αναρχισμός (10) Ανδρέας Εμπειρίκος (1) Ανδρέας Παπανδρέου (1) ανθρώπινα πιράνχας (32) ανθρωπολογία (1) Άννα Άρεντ/Hannah Arendt (8) Άννα Ιβάνοβνα Μπελιάι/Анна Ивановна Беляй (1) Άννα Κοκκίνου (1) Ανρί Ντεμπριγιώ/Henry Debrillaut (1) Ανρί Λεφέβρ/Henri Lefebre (4) Ανρί Μισώ/Henry Michaux (2) Άνσελμ Γιάπε/Anselm Jappe (1) Άνταμ Κέρτις/Adam Curtis (1) Αντίνοος (1) Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ/Antoine de Saint-Exupéry (1) Αντρέ Κερτέζ/André Kertész (1) Αντρέ Ορλεάν/André Orléan (5) Άντυ Γουώρχολ/Andy Warhol (2) Αντώνης Κουτρουμπής (1) αξία (13) Άρβο Περτ/Arvo Pärt (2) Αργυριάδης-Καλούμενος-Μπάτσης (1) Άρης Αλεξάνδρου (3) Άρης Κωνσταντινίδης (1) Άρης Μπερλής (1) Άρθουρ Λένινγκ/Arthur Lehning (1) Αρθούρος Σοπενχάουερ/Arthur Schopenhauer (3) Αριστοτέλης (14) Άσγκερ Γιόρν/Asger Jorn (21) Άυν Ραντ/Ayn Rand (3) Αφρική (2) Β. Γκ. Ζέμπαλντ/W. G. Sebald (2) Β.Α. Μότσαρτ/W.A/ Mozart (1) Βαγγέλης Αρτέμης (2) Βαλεντίν Βολόσινοφ/Валенти́н Воло́шинов (1) Βάλτερ Μπένγιαμιν/Walter Benjamin (6) Βανς Πάκαρντ/Vance Packard (2) Βασίλης Ηλιακόπουλος (2) Βασίλης Στρατιώτης (1) Βενετιά (1) Βενσάν Ντεκόμπ/Vincent (1) Βενσάν Ντεκόμπ/Vincent Descombes (16) Βέρνερ Χέρτσογκ/Werner Herzog (1) Βερολίνο (3) βία (20) Βιετνάμ (2) Βίκτωρ Μπούλλα/Виктор Буллаa (1) Βίκτωρ Ουγκώ/Victor Hugo (1) Βίκτωρ Σερζ/Ви́ктор Киба́льчич (1) Βίκτωρ Σκλόφκσι/Ви́ктор Шкло́вский (3) Βίκτωρ Φρανκλ/Victor Frankl (2) Βίλεμ Φλούσερ/Vilem Flusser (1) Βίνσεντ Μπράουν/Vincent Browne (1) βιοτεχνολογία (6) Βλαδίμιρος Λένιν/Влади́мир Ле́нин (6) Βλαντίμιρ Μαγιακόφκι/Влади́мир Маяко́вский (2) βοηθήματα μνήμης (11) Γαλλία (8) Γένεσις (1) Γεράσιμος Λυκιαρδόπουλος (4) Γερμανία (9) Γιάννηδες (1) Γιάννης Γρηγοριάδης (9) Γιάννης Ισιδώρου (4) Γιάννης Κάτρης (1) Γιάννης Πεδιώτης (3) Γιάννης Ρίτσος (3) Γιάννης Σκαρίμπας (3) Γιάννης Τσέγκος (1) Γιόζεφ Μπλοχ/Joseph Bloch (1) Γιόζεφ Ντίτζγκεν/Josef Dietzgen (1) γιορτή (18) Γιούργκεν Χάμπερμας/Jurgen Habermas (2) Γιόχαν Γκριμονπρέ/Johan Grimonprez (1) Γιόχαν Χουιζίνγκα/Johan Huizinga (3) Γιώργος Γαϊτάνος (1) Γιώργος Μακρής (1) Γιώργος Νικολαΐδης (1) Γιώργος Σεφέρης (2) Γιώργος Χαντζής (1) Γκ. Κ. Τσέστερτον/G.K. Chesterton (5) Γκ. Ράιλ/G. Ryle (1) Γκαίτε/Goethe (1) Γκέοργκ Ζίμελ/Georg Simmel (4) Γκετζ Άλυ/Götz Aly (1) Γκι Αμπέιγ/Guy Abeille (1) Γκίλμπερτ Ράιλ/Gilbert Ryle (2) Γκιόργκι Λίγκετι/György Ligeti (1) Γκιόργκι Λούκατς/György Lukács (4) Γκουίντο Καβαλκάντι/Guido Cavalcanti (1) Γκυ Ντεμπόρ/Guy Debord (23) Γκύντερ Άντερς/Günther Anders (9) γλώσσα (21) Γουάλας Στήβενς/Wallace Stevens (1) Γουδή (1) Γουίλιαμ Ήγγλετον/William Eggleton (1) Γουίλιαμ Μπάροους/William Burroughs (2) Γουίλιαμ Σαίξπηρ/William Shakespeare (3) Γούντι Άλλεν/Woody Allen (1) Γρηγόρης Βαλτινός (1) Δανία του Βορρά (2) Δανία του Νότου (5) Δελφοί (1) Δέσποινα Ζευκιλή (1) Δημήτρης Δημητριάδης (1) Δημήτρης Καραγιάννης (1) Δημήτρις Βεργέτης (1) δημιουργικότητα (8) Διεθνής (1) δικαιοσύνη (12) δοκιμασίες (3) Δουβλίνο (1) Δραπετσώνα (1) δυσφορία (30) Ε. Άνσκομπ/E. Anscombe (4) Ε. Βιλ/E. Will (1) Έ. Λ. Μάστερς / Ε. L. Masters (1) Ε.Ε. Κάμινγκς/E.E. Cummings (1) Ε.Χ. Γονατάς (1) Έζρα Πάουντ/Ezdra Pound (1) εικονική δημόσια σφαίρα (5) εικονογραφημένα κείμενα (10) εκπομπές (58) Ελβετία (1) Έλεν Κέλλερ/Helen Keller (1) Ελένη Ηλιοπούλου (1) Ελένη Μπέλλου (1) Ελευθερία (42) Ελευθεριακός (1) Ελίας Κανέττι/Elias Canetti (1) Εμίλ Μπενβενίστ/Emile Beneveniste (1) Εμίλ Ντυρκέμ/Emile Durkheim (1) Εμίλ Σιοράν/Emil Cioran (1) Έμιλυ Ντίκινσον/Emily Dickinson (2) Εμμανουήλ Καντ/Emmanuel Kant (2) Εμμανουήλ Λεβινάς/Emmanuel Levinas (3) Εμμανουήλ Μουνιέ/Emmanuel Mounier (1) Έντσο Τραβέρσο/Enzo Traverso (1) εξατομίκευση (45) εξέγερση (10) εξουσία (38) επανάσταση (25) επαναστατικός χαρτοπολτός (4) επιβίωση (5) επιστήμη (23) Έρασμος/Erasmus (1) εργασία (23) Ερίκ Σατί/Eric Satie (1) Έρικ Χομπσμπάουμ/Eric Hobsbaum (1) Έρνεστ Γκέλνερ/Ernest Gellner (1) Ερνστ Γιούνγκερ/Ernst Junger (2) Ερνστ Κασσίρερ/Ernst Cassirer (3) Ερνστ Μπλοχ/Ernst Bloch (1) ΕΡΩΔΙΟΣ (1) ΕΣΗΕΑ (2) ΕΣΣΔ (1) Ετιέν Ντε λα Μποεσί/Etien De la Boetie (1) Ευγένιος Ενρικέζ/Eugène Enriquez (1) Ευγένιος Ζαμιάτιν/Евге́ний Замя́тинn (1) Ευγένιος Ιονέσκο/Eugene Ionesco (1) ευρωπαϊκή προοπτική (49) ευτυχία (11) Ζ.-Ζ. Ρουσσώ/J.-J. Rousseau (1) Ζ.-Π. Βουαγιέ/J.-P. Voyer (5) Ζ.-Π. Ντιτέιγ/J.-P. Duteuil (1) Ζ.-Π. Ντυπουΐ/J.-P. Dupuy (1) Ζ.-Π. Σαρτρ/J.-P. Sartre (2) Ζακ Ελλύλ/Jacques Ellul (29) Ζακ Λακάν/Jacques Lacan (6) Ζακ Μπουβρές/Jacques Bouveresse (2) Ζακ Ντεριντά/Jacques Derrida (2) Ζακ Πρεβέρ/Jacques Prévert (2) Ζακ Σαπίρ/Jacques Sapir (2) Ζαν Ιτάρ/Jean Itard (1) Ζαν Μορώ/Jeanne Moreau (1) Ζαν Μπωντριγιάρ/Jean Baudrillard (1) Ζαν-Λυκ Γκοντάρ/Jean Luc Godard (3) Ζαν-Πιέρ Βερνάν/Jean Pierre Vernant (1) Ζαπατίστας (1) Ζάχα Χαντίντ/Zahā Ḥadīd (1) Ζάχος Παπαζαχαρίου (1) Ζεράρ Νταβί/Gerard Davy (1) Ζερμαίν Γκρηρ/Germaine Greer (1) Ζήσης Κοτιώνης (2) Ζήσης Σαρίκας (5) Ζιλ Ντελέζ/Gilles Deleuze (2) Ζιλ Ντωβέ/Gilles Dauve (1) Ζορ Βον/Zohr Vaughan (1) Ζύγκμουντ Μπάουμαν/Zygmunt Bauman (3) Ζυλ Ντωβέ/Gilles Dauvé (3) ζωή (45) Ζωρζ Μπατάιγ/Georges Bataille (1) ηθική (34) ΗΠΑ (19) Θανάσης Σβώλος (1) Θάτσερ/Thatcher (1) θέαμα/spectacle (13) Θένια Κουτρουμπή (1) Θεολόγος Βοσταντζόγλου (1) Θεός (16) Θεοφάνης Μελάς (2) Θεσσαλονίκη (2) Θήοντορ Ρόζακ/Theodore Roszak (1) θλίψη (12) Θοδωρής Χιώτης (1) Θόδωρος Ζιάκας (1) Θουκυδίδης (2) Ι.Θ. Κακριδής (1) Ίαν Χάκινγκ/Ian Hacking (2) Ιβάν Παβλόφ/Ива́н Па́влов (1) Ιβάν Τουργκένιεφ/Иван Тургенев (1) Ίγγα Κρεστενσεν/Inger Christensen (1) ιδρύματα τέχνης (7) ικέτες και ξένιοι (6) Ιλιάδα (1) Ιράν (1) Ισαάκ Μπ. Σίνγκερ/Isaac B. Singer (1) Ισπανία (1) Ισπαχάν (1) ιστορία (41) ισχύς (22) Ιχάμπ Χασσάν/Ihab Hassan (1) Ιωάννα Τσιβάκου (1) Ιωάννης ο Θεολόγος (1) Ιωσήφ Στάλιν/Ио́сиф Ста́лин (2) Κ.Π. Καβάφης (3) Κ.Σ. Λιούις/C.S. Lewis (4) Κάθλην Ρέιν/Kathleen Raine (1) καλλιτέχνες (24) Καλοκαίρι (8) Κάρελ Φουνκ/Karel Funk (1) Κάρεν Κίλιμνικ/Karen Kilimnik (1) Καρλ Γκέοργκ Μπύχνερ/Karl Georg Büchner (1) Καρλ Κορς/Karl Korsch (3) Καρλ Κράους/Karl Kraus (3) Καρλ Μαρξ/Karl Marx (33) Καρλ Πολάνυι/Karl Polanyi (2) Καρλ Σμιτ/Karl Schmidt (1) Καρλομάγνος (1) Κάρολος Δαρβίνος/Charles Darwin (1) Καρτέσιος/Descartes (7) Καταστασιακή Διεθνής/Internationale Situationniste (9) καταστασιακοί/situationnistes (20) Κατερίνα Αθανασίου (1) Κατερίνα Ηλιοπούλου (8) Κέβιν Κέλι/Kevin Kelly (2) Κεν Λόουτς/Ken Loach (1) Κεν Ρόμπινσον/Ken Robinson (1) Κένεθ Γκέργκεν/Kenneth Gergen (1) κενό (18) κεφαλαιοκρατία (37) Κίνα (1) Κλάους Κάρστενσον/Claus Carstensen (1) Κλερ Οζιάς/Claire Auzias (1) Κλωντ Λεβί-Στρώς/Claude Lévi-Strauss (4) Κομμούνα (1) κομμουνισμός (10) Κόνσταντ/Constant Niewenhuys (1) Κοπεγχάγη (1) Κόρα Ντάιαμοντ/Cora Diamond (1) Κορνήλιος Καστοριάδης (9) Κουρτ Βάιλ/Kurt Weil (1) Κουρτ Σβίττερς/Kurt Schwitters (1) κράτος (14) κρίση (32) Κριστιάν Ντελακαμπάιν/Christiane Delacampaigne (1) Κριστίν Λαγκάρντ/Christine Laguarde (1) Κριστόφ Κισλόφσκι/Krzysztof Kieslowski (1) Κρίστοφερ Λας/Christopher Lasch (4) Κροστάνδη (1) κυριαρχία (13) Κωνσταντίνος Καραμανλής (1) Κωνσταντίνος Ματσούκας (1) Κώστας Βάρναλης (1) Κώστας Δεσποινιάδης (4) Κώστας Κολημένος (1) Κώστας Παπαϊωάννου (7) Κώστας Χριστοδούλου (1) Κωστής Βελόνης (1) Κωστής Παπαγιώργης (2) Λ. Βίττγκενσταϊν/L. Wittgenstein (17) Λα Μετρί/ La Mettrie (1) Λάζαρος Αρσενίου (3) Λάκι Λουτσιάνο/Lucky Luciano (1) Λάμπρος Κωνσταντάρας (1) Λάο Τσε/老子 (1) Λαρς φον Τρίερ/Lars von Trier (1) λενινισμός (6) Λεξικό Κριαρά (1) Λεξικό Liddell-Scott (2) Λέο Στράους/Leo Strauss (1) Λεόν Βαλράς/Léon Walras (2) Λέσχη Φιλελεύθερης Ανάγνωσης (1) Λετονία (1) Λετριστές/Lettristes (1) Λέων Σεστώφ/Лев Шесто́в (2) Λέων Τρότσκι/Лев Тро́цкий (3) Λιούις Μάμφορντ/Lewis Mumford (10) λογική (3) Λογιόλα/Loyola (1) Λόγος (26) λογοτεχνία (25) Λονδίνο (3) Λουί Αραγκόν/Louis Aragon (1) Λουί Μαλ/Louis Mal (1) Λουΐ ντε Σαιν Ζυστ/Louis de Saint Juste (1) Λουί Ντυμόν/Louis Dumont (6) Λουίς Αλτουσέρ/Louis Althusser (1) Λουίς Μπουνιουέλ/Louis Buñuel (3) Λουσιέν Μαλζόν/Lucien Malson (1) Λουσίντα και Ντέιβις Μάτλοκ/L & D Matlock (1) Λυγκέας (2) Λωτρεαμόν/Lautréamont (7) Μ. Γκωσέ/M. Gauchet (1) Μάης '68 (1) Μάικ Κέλυ/Mike Kelley (1) Μάικλ Χάρντ/Michael Hardt (1) Μάκης Μηλάτος (1) Μακιαβέλλι/Machiavelli (4) Μάλκολμ Λόουρι/Malcolm Lowry (1) Μάλκολμ Χ/Malcolm X (1) μανιφέστα (65) Μανόλης Λαμπρίδης (1) Μανώλης Αναγνωστάκης (3) Μαξ Βέμπερ/Max Weber (2) Μαξ Ήστμαν/Max Eastman (1) Μαρακές (1) Μάρθα Γκέλχορν/Martha Gellhorn (1) Μαρί ντε Ενζέλ/Marie de Hennezel (1) Μαρίνα Τσβετάγιεβα/Мари́на Цвета́ева (3) Μάρσαλ Σάλινς/Marshall Sahlins (5) Μαρσέλ Μαριέν/Marcel Mariën (1) Μαρσέλ Μως/Marcel Mauss (1) Μαρσέλ Ντυσάν/Marcel Duchamp (1) Μάρτζορι Πέρλοφ/Marjorie Perloff (1) Μάρτζορι Ρόουλινγκ/Marjorie Rowling (1) Μάρτιν Λούθερ Κινγκ/M.L. King (1) Μάρτιν Μπούμπερ/Martin Buber (1) Μάρτιν Χάιντεγγερ/Martin Heidegger (5) μελαγχολία (5) Μελούνα (1) Μέριλυν (1) Μεσαίωνας (7) Μέση Ανατολή (1) μεταμοντέρνο (10) μεταμορφωτική δύναμη (34) μηδέν (11) μηδενισμός (35) Μηνάς Εμμανουήλ (1) Μίλτος Θεοδοσίου (2) Μίλτος Σαχτούρης (2) Μίλτων Φρίντμαν/Milton Friedmann (1) Μιριέλ Μπαρμπερί/Muriel Barbery (1) Μισέλ Αλιετά/Michel Aglietta (1) Μισέλ Ουελμπέκ/Michel Houellebecq (3) Μισέλ Πικολί/Michel Piccoli (1) Μισέλ Σερ/Michel Serres (1) Μισέλ Τουρνιέ/Michel Tournier (2) Μισέλ Φουκώ/Michel Foucault (11) ΜΙΤ (1) Μίχαελ Λέβι/Michael Loewy (2) Μιχαήλ Θερβάντες/Miguel Cervantes (1) Μιχαήλ Μπακούνιν/Михаил Бакунин (2) Μιχαήλ Μπαχτίν/Михаи́л Бахти́н (1) Μιχαηλάγγελος Αντονιόνι/Michelangelo Antonioni (2) Μιχάλης Πάγκαλος (1) Μόμπυ Ντικ (1) Μόρις Ντρούρι/Maurice Drury (1) μουσική (36) Μουσταφά Καγιάτι/Mustafa Khayati (1) μοφερισμός/mofferism (6) Μπαρούχ Σπινόζα/Baruch Spinoza (1) Μπάρυ Άνσγουωρθ/Barry Unsworth (1) Μπέλα Ταρ/Béla Tarr (1) Μπέρναρντ Μάντεβιλ/Bernard Mandeville (1) Μπέρτολντ Μπρεχτ/Bertold Brecht (3) Μπίφο Μπεράρντι/Bifo Berardi (2) Μπλεζ Πασκάλ/Blaise Pascal (1) Μπομπ Ντύλαν/Bon Dylan (1) Μπρέτον Γουντς (1) Μπριζίτ Μπαρντό/Brigitte Bardot (2) Μύκονος (1) μυστικισμός (1) Μωρίς Μερλώ-Ποντύ/Maurice Merleau-Ponty (2) Ν.Α. Μπερντγιάεφ/ Н/ А. Бердя́ев (1) Ν.Γ. Πεντζίκης (1) ναζιστοφασισμός (29) ναρκισσισμός (10) Νασρεντίν Χότζας (1) ναυαγοί (2) Νέα Ζηλανδία (1) Νέα Υόρκη (2) Νεάντερταλ (1) νεοφιλελευθερισμός (12) Νίκος Εγγονόπουλος (3) Νίκος Ζαχαριάδης (2) Νίκος Καρούζος (4) Νίκος Μπελογιάννης (1) Νίκος Σκοπλάκης (1) Νίκος Buccanier Κούρκουλος (6) Νόαμ Τσόμσκι/Noam Chomsky (1) Νόρμπερτ Ελίας/Norbert Elias (1) νους (24) Νούτσιο Όρντινε/Nuccio Ordine (1) Ντ. Ουίγκινς/D. Wiggins (2) Ντ. Χάνκοκ/D. Hancock (1) Ντέιβιντ Λυντς/David Lynch (3) Ντέιβιντ Μπομ/David Bohm (1) Ντέιβιντ Ρικάρντο/David Ricardo (4) Ντέιβιντ Χιούμ/David Hume (4) Ντέσμοντ Μόρις/Desmont Morris (1) Ντμίτρι Πρίγκοφ/Дми́трий При́гов (1) Ντον Ντελίλο/Don Delillo (2) Ντόναλντ Γουίνικοτ/Donald Winnicott (2) Ντονέλα Μήντοους/Donella Meadows (1) Ξενοδοχείο των Ξένων (2) Ξενοφών (3) ξεψάρωμα (3) Ο. Σ. Βίκτορ/H. St Victor (1) Οδύσσεια (2) οικονομία (52) Οκτάβιο Πας/Octavio Paz (2) Όλγα Γερογιαννάκη (1) όλεθρος (29) Όμηρος (1) ομιλίες (13) ΟΟΣΑ (1) Ορφέας Απέργης (2) Όσκαρ Ουάιλντ/Oskar Wilde (2) Ουίσταν Ώντεν/Wystan Auden (3) Ουόλτ Ουΐτμαν/Walt Whitman (1) Π.Α.Ρενουάρ/P.A.Renoir (1) Π.Μ.Σ. Χάκερ/P.M.S. Hacker (6) παιδεία (7) παιχνίδι (7) Παναγιώτης Κονδύλης (10) Παπάγος (1) παπαρολογία (7) παράδοση (4) παραμύθιασμα (2) Παρίσι (1) Πάρνηθα (1) Πασκάλ Ενζέλ/Pascal Engel (1) Πάσχος Μανδραβέλης (3) Πέδρο Ματέο/Pedro Mateo (1) Πέπη Ρηγοπούλου (1) περιπέτεια (3) Πέτρος Αρτάνης (1) Πέτρος Κορνήλιος/Pierre Corneille (1) Πέτρος Παπαθανασίου (1) Πήτερ Γκητς/P.T. Geach (2) Πήτερ Κρηφτ/Peter Kreeft (1) Πήτερ Μπρουκ/Peter Brook (1) Πήτερ Ουίντς/Peter Winch (2) Πήτερ Ουότκινς/Peter Watkins (1) Πιέρ Μανάν/Pierre Manent (1) Πιέρ Μπουρντιέ/Pierre Bourdieu (1) Πιέρ-Ζοζέφ Προυντόν/Pierre-Joseph Proudhon (1) Πλαστήρας (2) Πλάτωνας (4) πλουραλισμός (1) ποίηση (67) πολεμικά κείμενα (11) πόλεμος (26) πόλη (25) πολιτική (47) Ποτάμι (1) προαίρεση (1) προεκλογικά μηνύματα (9) προλεταριάτο (47) Προμηθέας (1) προπαγάνδα (57) Πωλ Βιριλιό/Paul Virilio (1) Πωλ Βαλερύ/Paul Valery (1) Πωλ Ζοριόν/Paul Jorion (1) Πωλ Ζωγραφάκης (1) Πωλ Λαφάργκ/Paul Lafargue (2) Πωλ Ρικέρ/Paul Ricoeur (2) Ρ. ΜακΝαμάρα/R. MacNamara (3) Ραούλ Βανεγκέμ/Raoul Vaneigem (6) Ραούλ Σουρίτα/Raul Zurita (1) Ρας Ρίις/Rush Rhees (1) Ράσελ Τζάκομπι/Russel Jacobi (3) Ρέι Μπράντμπερι/Ray Bradbury (1) Ρέιμοντ Κάρβερ/Raymond Carver (1) Ρενέ Ζιράρ/René Girard (10) Ρενέ Κλερ/ René Clair (1) Ρισελιέ/Richelieu (1) Ρίτα Γκαβέρα (1) Ρίτσαρντ Κόμπντεν/Richard Cobden (1) Ρίτσαρντ Μοράν/Richard Moran (1) Ρίτσαρντ Ρόρτι/Richard Rorty (7) Ροβεσπιέρος (1) Ρόζα Λούξεμπουργκ/Rosa Luxembourg (3) Ρόζενταλ-Γιούντιν (1) ρομαντισμός (4) Ρομπέρ Αντέλμ/Robert Antelme (1) Ρόμπερτ Οπενχάϊμερ/Robert Oppenheimer (1) Ρόμπερτ Ρέντφορντ/Robert Redford (1) Ρόμπερτ Φρανκ/Robert Frank (1) Ρόμπερτ Χας/Robert Hass (2) Ρομπέρτο Χουαρόθ/Roberto Juarroz (1) Ρουμανία (1) Ρωσία (3) Σ. Μπενβενούτο/S. Benvenuto (1) Σ. Πιρόν/S. Piron (1) Σαίξπηρ/Shakespeare (1) Σαν Φρανσίσκο (1) σαπουνόφουσκες (10) Σαρλ Μπωντλέρ/Charles Baudeilaire (1) Σαρλ Μπωντλέρ/Charles Baudeilaire (1) Σαρλ Πεγκί/Charles Péguy (1) Σαρλ Φουριέ/Charles Fourier (1) Σβετλάνα Αλεξίεβιτς/Светлана Алексиевич (1) Σέρεν Κίρκεγκωρ/Søren Kierkegaard (5) Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλου (1) Σέσιλ ντε Μιλ/Cecil DeMille (1) σθένος (4) Σιμόν Βέιλ/Simone Weil (6) Σιμόν Λέις/Simon Leys (1) σινεμά (44) Σίνεντ Ο'Κόνορ/Sinead O'Connor (1) Σίντνεϊ Λιουμέτ/Sidney Lumet (1) Σίσυφος (1) σκεπτικισμός (6) Σκιπίων ο Αφρικανός (1) σκουπιδοντενεκέδες (1) Σλαβόι Ζίζεκ/Slavoj Žižek (4) Σόνια (1) σοσιαλδημοκρατία (7) Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα (1) Σουηδία (3) Σουν Τζου/ 孫子 (1) σουρεαλισμός (7) σοφία (6) Σπύρος Κυριαζόπουλος (7) σταλινισμός (14) Σταμάτης Γονίδης (1) Σταμάτης Πολενάκης (1) Στάνλεϊ Κάβελ/Stanley Cavell (2) Στάνλεϊ Κιούμπρικ/Stanley Kubrick (1) Στάντις Λώουντερ/Standish Lawder (2) Στέλιος Κούλογλου (1) Στέλιος Ράμφος (1) Στεφάν Λαβινιότ/Stéphane Lavignotte (1) Στέφανος Λουπάσκο/Stephan Lupasco (4) Στέφανoς Ροζάνης (8) Στήβεν Πίνκερ/Steven Pinker (2) στρατόπεδα εργασίας (10) στρατόπερα αναψυχής (1) Σύλβια Πλαθ/Sylvia Plath (1) Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου (3) Σύνταγμα (1) σχετικισμός (2) Σωκράτης (4) σώμα (3) Τ.Κ.Παπατσώνης (2) Τ.Σ. Έλλιοτ/T.S. Elliot (3) Τάκης Μίχας (2) Ταλίν (1) Τάλκοτ Πάρσονς/Talcott Parsons (1) Τάσος Λάγγης (2) Τέοντορ Αντόρνο/Theodor Adorno (1) τέχνη (71) τεχνικό σύστημα (40) τεχνοκρατία (28) τεχνολογικός μεσσιανισμός (41) τεχνοσάχλα (16) Τζ. Μπένθαμ/J. Bentham (1) Τζ. Ρ. Σάουλ/J. R. Saul (8) Τζ. Σενμπάουμσφελντ/G. Schönbaumsfeld (1) Τζ. Στ. Μιλλ/J. St. Mill (1) Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν/J.R.R. Tolkien (1) Τζακ Α. Γκόλντστοουν/Jack A. Goldstone (1) Τζέημς Μπάλντουιν/James Baldwin (1) Τζέφρεϊ Χερφ/Jeffrey Herf (1) Τζον Γκρέι/John Gray (1) Τζον Κ. Γκαλμπρέιθ/John K. Galbraith (1) Τζον Λοκ/John Locke (3) Τζον Μ. Κούτσι/John M. Coetzee (2) Τζον Ρωλς/John Rawls (2) Τζον Σερλ/John Searle (6) Τζον Στάινμπεκ/John Steinbeck (1) Τζον Φ. Κέννεντυ/John F. Kennedy (3) Τζον Φόουλς/John Fowles (1) Τζον Χιούστον/John Houston (1) Τζον Ώστιν/John Austin (1) Τζορτζ Όργουελ/George Orwell (4) Τζορτζ Στάινερ/George Steiner (2) Τζόρτζιο Αγκάμπεν/Giorgio Agamben (4) Τζουζέπε Πίνοτ-Γκαλίτσιο/Giuseppe Pinot-Gallizio (1) Τζούλια Κρίστεβα/Julia Cristeva (1) Τομά Λεπετιέ/Thomas Lepeltier (1) Τομάς Ιμπάνιεθ/Tomás Ibáñez (1) Τόμας Πίντσον/ Thomas Pynchon (1) Τόμας Ρηντ/Thomas Reid (2) Τόμας Χομπς/Thomas Hobbes (4) Τόνι Νέγκρι/Toni Negri (2) Τόνι Σουάρτζ/Tony Schwartz (1) τραγωδία (10) Τρανσχιουμανισμός (1) Τριλεκτική (11) Τριστάν Τζαρά/Tristan Tzara (1) Τρόικα (21) Τσαρλς Ντέιβενπορτ/Charles Davenport (1) Τσαρλς Ράιτ Μιλλς/Charles Wright Mills (1) Τσαρλς Σ. Περς/Charles S. Peirce (1) Τσαρλς Τέιλορ/Charles Taylor (1) Τσαρλς Φορτ/Charles Fort (1) τυραννία (14) Υβ Λε Μανάκ/Yves Le Manach (9) Υβ Μισώ/Yves Michaud (1) υλισμός (13) υπαρξισμός (3) υποκείμενο (29) υπομονή (2) Φ. Ε. Ρεϊνάλ/F. E. Reynal (1) Φ. Σελίν/. Céline (1) Φ.Ντ. Πητ/F.D.Peat (1) Φαινομενολογία (1) Φελίξ Γκουαταρί/Félix Guattari (1) Φερνάντο Αρρραμπάλ/Fernando Arrabal (1) Φερνάντο Πεσσόα/Fernando Pessoa (2) Φθινόπωρο (1) Φίγκαρο (1) Φίλιπ Λάρκιν/Philip Larkin (1) Φιλοσοφία (76) Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι/Фёдор Достоевский (5) Φλαν Ο' Μπράϊαν/Flann O' Brien (1) Φουκουσίμα (3) Φρ. Ένγκελς/Fr. Engels (7) Φρ. Νίτσε/Fr. Nietsche (11) Φρ. Σιμιάν/Fr. Simiand (1) Φρ. Φουρκέ/Fr. Fourquet (1) Φράνσις Μπέικον/Francis Bacon (1) Φρανσουά Γκρουά/François Grua (1) Φρανσουά Καραντέκ/François Caradec (1) Φρανσουά Λυοτάρ/François Lyotard (1) Φρανσουά Φουρκέ/François Fourquet (1) Φραντς Κάφκα/Frantz Kafka (2) Φρέντερικ Τέιλορ/Frederick Taylor (1) Φρέντερικ Τζέιμσον/Frederick Jameson (1) Φρήντριχ Γιάκομπι/Friedrich Jacobi (1) Φρήντριχ Έμπερτ/Fredrich Ebert (1) Φρήντριχ Μουρνάου/Friedrich Murnau (1) Φρήντριχ Χάγιεκ/Friedriech Hayek (2) Φριτς Λάιστ/Fritz Leist (1) φρμκ (13) Φρόιντ/Freud (5) Φώτης Τερζάκης (1) Χ. Λ. Μπόρχες/J. L. Borges (2) Χ. Μ. Εντσενσμπέργκερ/H. M. Enzensberger (1) Χάιμε Σεμπρούν/Jaime Semprun (1) χαρά (5) Χάρβαρντ (1) Χάρης Βλαβιανός (1) Χάρι Χόλε (1) Χάρυ Γκουγκενχάιμ/Harry Guggenheim (1) Χάρυ Φράνκφουρτ/Harry Frankfurt (1) Χέγκελ/Hegel (12) Χέερτ Μακ/Geert Mak (3) Χένρικ Ίψεν/H. Ibsen (1) Χέρμαν Μέλβιλ/Herman Melville (1) Χέρμπερτ Μαρκούζε/Herbert Marcuse (2) Χιλή (1) Χίλντε ντε Μπράιν/Hilde de Bruijn (1) χιούμορ (29) Χιροσίμα (4) Χλόη Κολλύρη (1) Χουάλ Βίβες/Juan Vives (1) χρήμα (13) χρήμα και μαγεία (21) Χρήστος Βακαλόπουλος (1) Χριστός (3) χρόνος (10) ψυχή (12) ωφελιμισμός (13) A.I. (6) Ange S. Vlachos (1) Bar Beduin (1) Beatnics (1) beton7 (12) BHL (2) Biennale (2) Bloomberg (1) Bob Dylan (1) Bob Marley (1) Bodies (3) Bruce Springsteen (1) Cinemarian (3) CNN (1) dada (2) dangerfew (77) David Bowie (1) DAVOS (2) Descombes (1) DOCUMENTA (1) Einsatzgruppe D (1) EMAF (1) Frank Zappa (3) Gaston Bachelard/Γκαστόν Μπασλάρ (1) Happyfew (5) HighSpeedAcces (1) Hippies (1) Hollowsky (161) Iggy Pop (1) Il Consigliere (3) intothepill (2) izi (230) Janitoring (1) Jazz (2) Jeffrey Lee Pierce (1) Jimmy Cliff (1) Joe Strummer (1) Johnny Cash (2) Keith Richards (1) La Tribune (1) Malaguena (1) Mark Twain (1) Miles Davis (2) Monty Python (1) Muppet Show (1) nem68 (1) Nick Cave (1) Nosotros (1) psonia (4) RadioBubble (61) Renty (3) Ringo Star (1) RSA (1) Salon De Vortex (5) Scott Asheton (1) Serajevomag (1) sexbox (2) socialmedia (2) Tales from the Crypt (1) TESTS! (6) TwixtLab (1) UNICEF (1) urban hacking (13) Wall Street Journal (1) wobblies (2) Zακ Μπουβρές/Jacques Bouveresse (1) Zabriskie Point (1) zi (1) Zoviets (1)